Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδυτικά προιόντα: Δυνατότητα υψηλών αποδόσεων

Τα επενδυτικά προιόντα που προσφέρουν οι τράπεζες συνδυάζουν τη δυνατότητα υψηλών αποδόσεων αλλά και την ασφάλεια του κεφαλαίου ανάλογα με την περίπτωση του προγράμματος.

Επενδυτικά προιόντα: Δυνατότητα υψηλών αποδόσεων
EFG EUROBANK: Η EFG Eurobank δίνει τη δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο να προσδιορίζει ποιο εγγυημένο εισόδημα επιθυμεί να εισπράξει και σε ποια ηλικία, επιτρέποντας τον εύκολο υπολογισμό του και τι ποσό πρέπει να καταβάλλεται κάθε χρόνο. Τα ποσά που καταβάλλονται επενδύονται με εγγυημένη απόδοση. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για συμμετοχή στα κέρδη και συνεπώς για μεγαλύτερες αποδόσεις, ενώ σημαντικές είναι και οι φοροαπαλλαγές. Οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του προγράμματος υπάρχει η δυνατότητα μερικής ή ολικής εξαγοράς, ενώ το πρόγραμμα δεν διακόπτεται αν παραλειφθεί κάποια καταβολή.

HSBC: Το ”Profit Select” προσφέρει τον τριπλό συνδυασμό προθεσμιακής κατάθεσης, ομολογιακών και μετοχικών αμοιβαίων κεφαλαίων. Συγκεκριμένα, παρέχει τη δυνατότητα να μοιραστεί το κεφάλαιο σε τρίμηνη προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ με προνομιακό επιτόκιο και παράλληλη επένδυσή του σε 8 διαφορετικά Ομολογιακά και Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια της HSBC. Η απόδοση για το μέρος της επένδυσης που επενδύεται σε τρίμηνη προθεσμιακή κατάθεση είναι υψηλή, ενώ η προμήθεια εξόδου στα αμοιβαία κεφάλαια είναι μηδενική. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο Profit Select Μετοχικό (μέρος της επένδυσης τοποθετείται σε τρίμηνη προθεσμιακή κατάθεση σε ευρώ και το υπόλοιπο επενδύεται σε Μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια της HSBC), στο Profit Select Ομολογιακό (το υπόλοιπο της επένδυσης τοποθετείται σε Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια της HSBC) και στο Profit Select Μετοχικό και Ομολογιακό (το υπόλοιπο τοποθετείται σε Μετοχικά και Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια της HSBC).

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Το ”Super παιδικό” είναι ένα πρόγραμμα της Αγροτικής που είναι σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 30 ημερών έως 15 ετών, αλλά στην ουσία απευθύνεται στους... μεγάλους που νοιάζονται για το μέλλον τους. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εφάπαξ καταβολή ποσών στα 25 και στα 35 έτη του παιδιού, τα ασφάλιστρα πληρώνονται μέχρι την ηλικία των 25 ετών, ενώ το συμβόλαιο δεν διακόπτεται, ακόμα και αν ο γονιός αδυνατεί να το πληρώνει λόγω μόνιμης αναπηρίας στην εργασία του (από ασθένεια ή ατύχημα).

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Μέσω του συνταξιοδοτικού προγράμματος ”Προσθέτω+” η Εθνική Τράπεζα δίνει την επιλογή της δημιουργίας ενός συνταξιοδοτικού λογαριασμού με μικρές μηνιαίες καταβολές, καθώς και της μετατροπής της σύνταξης σε μέρος του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, τοποθετώντας στο πρόγραμμα ένα εφάπαξ ποσό και αποκτώντας παράλληλα σημαντική εξασφάλιση για τη λήψη στεγαστικών ή επιχειρηματικών δανείων. Το ”Προσθέτω+”, πέρα από τη γραπτή εγγύηση για το αποτέλεσμα και την ευελιξία, παρέχει επιπλέον συμμετοχή στις αποδόσεις των επενδύσεων με αποτέλεσμα τη δημιουργία επιπλέον ποσών (μερίσματα), εναλλακτικούς τρόπους συνταξιοδότησης, ασφαλιστική προστασία, που εξασφαλίζει επιστροφή των χρημάτων σε περίπτωση απώλειας της ζωής του ασφαλιζομένου πριν αρχίσει η πληρωμή των συντάξεων, και δυνατότητα προσφοράς του προγράμματος σε ενήλικο συγγενικό πρόσωπο, με δυνατότητα διατήρησης του ελέγχου των χρημάτων μέχρι την ημερομηνία συνταξιοδότησης. Στα θετικά επίσης αξίζει να αναφερθούν και οι σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις που μειώνουν το πραγματικό κόστος.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Υψηλές αποδόσεις με κλιμακωτό επιτόκιο έως 3,50% υπόσχεται το προϊόν της Ελληνικής Τράπεζας. Το ”Ελληνική Notice Account” συνδυάζει τα υψηλά επιτόκια μιας προθεσμιακής κατάθεσης με τη δυνατότητα για καταθέσεις και αναλήψεις ενός αποταμιευτικού λογαριασμού. Για ποσό κατάθεσης 3-30.000 ευρώ το επιτόκιο είναι στο 2,25% και φτάνει έως το 3,15% για ποσά άνω των 100.000. Η Ελληνική προσφέρει τόκο για όλο το ποσό της κατάθεσης, ενώ ελευθερώνει από το κόστος τις αναλήψεις με προειδοποίηση 35 ημερών. Στην περίπτωση που γίνει ανάληψη νωρίτερα από το χρονικό όριο της προειδοποίησης, υπάρχει κόστος 0,50% επί του ποσού της ανάληψης.

ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: To ”Laiki Bonus” είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που συνδυάζει τη σταθερότητα αποδόσεων των προθεσμιακών καταθέσεων και τη δυνατότητα αποκόμισης υψηλών αποδόσεων από την επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια της Λαϊκής ΑΕΔΑΚ. Τα προσφερόμενα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων αγγίζουν το 6,40% (ανάλογα με τη διάρκεια και το ποσοστό του κεφαλαίου που επενδύεται σε αμοιβαία κεφάλαια), ενώ υπάρχει δυνατότητα διάρθρωσης του προσωπικού χαρτοφυλακίου ανάλογα με το ποσοστό επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια (30%, 40%, 50%), ευελιξία στη διάρκεια της επένδυσης (3, 6, 12 μήνες) και δυνατότητα επιλογής από τα Λαϊκή Εισοδήματος Ομολογιών Εσωτερικού, Λαϊκή Επιλεγμένων Αξιών Μετοχικό Εσωτερικού και Λαϊκή Μετοχικό Εσωτερικού. Το ετήσιο μικτό επιτόκιο κατάθεσης κυμαίνεται από το 2,55% για 12 μήνες και τοποθέτηση 70% σε καταθέσεις και 30% σε Α/Κ, έως το 6,4% για τρεις μήνες, με τοποθέτηση 50% σε καταθέσεις και 50% σε Α/Κ.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το πρόγραμμα ασφαλιστική κάλυψης ”Lion” είναι ένα πρόγραμμα ασφάλισης επιβίωσης, το οποίο παρέχει κάλυψη για μια ορισμένη χρονική περίοδο από 10 έως 35 έτη. Προβλέπει την καταβολή του ασφαλιστικού ποσού στον ασφαλισμένο στη λήξη της περιόδου εφόσον αυτός βρίσκεται στη ζωή, ενώ σε περίπτωση θανάτου του πριν από τη λήξη της περιόδου θα καταβληθούν στους δικαιούχους τα μέχρι στιγμής πληρωθέντα ασφάλιστρα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς προτρέπει σε μηνιαία αποταμίευση που δίνει εγγυημένο τεχνικό επιτόκιο 3,35%, καθώς και την πρόσβαση στη λήξη του προγράμματος για απόκτηση ενός σημαντικού ποσού. Για όποιον επιθυμεί στο πρόγραμμα ”Lion Ζωής Αποταμιευτικό” μπορεί να προστεθεί νοσοκομειακή κάλυψη που να αφορά στον ενδιαφερόμενο και σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v