Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobusiness: Η πεντάδα των ”χαμένων”

Τη δεύτερη σημαντικότερη πτώση θέσεων κατέγραψε η περιουσία του Σ. Κόκκαλη κατά την τελευταία διετία, όπως προκύπτει από τη λίστα των 400 πλουσιότερων Ευρωπαίων. Ο Έλληνας επιχειρηματίας με 530 εκατ. ευρώ βρέθηκε μόλις 14 θέσεις από το τέλος, έχοντας χάσει σχεδόν το 1/3 της περιουσίας του.

Eurobusiness: Η πεντάδα των ”χαμένων”
Μπορεί στην πρώτη θέση της λίστας των ”εκπεσόντων” να βρίσκεται ο κ. Gerhard Schmid της MobilCom, ο οποίος κατρακύλησε 265 θέσεις, το όνομα όμως που θα σας κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι αυτό στο Νο2 της σχετικής λίστας. Έχοντας λοιπόν, μέσα σε δύο χρόνια χάσει ούτε λίγο - ούτε πολύ το 1/3 της περιουσίας του και βρισκόμενος στην 386η θέση από την 130η, ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης μετρά σήμερα ”μόνο” 530 εκατ. ευρώ.

Την πεντάδα των ”χαμένων” συμπληρώνουν ο κ. S.Kampf της CAP Gemini (-243 θέσεις), η Paloma Picasso (-191 θέσεις) και η E.Badinter της Publicis Group(-165 θέσεις).

Ρίχνοντας όμως και μια ματιά στην κατατάξη οικογενειακών περιουσιών, βλέπουμε την οικογένεια Λάτση να φιγουράρει στην 6η θέση με 10,9 δις. ευρώ, ενώ στην πρώτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Bettencourt, ιδοκτήρια της L’Oreal με 21,75 δις ευρώ.

Ο βασιλικός οίκος του Λίχνεσταϊν, είναι ο κάτοχος της μεγαλύτερης περιουσίας σε επίπεδο ευρωπαίων γαλαζοαίματων, με περιουσία που φτάνει τα 4,95 δις. ευρώ, ενώ ο φημισμένος οίκος των Ουίνδσορ έρχεται τέταρτος με περιουσία της τάξης των 3,67 δις. ευρώ.

Δ.Γ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v