Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eric Hovde, Hovde Capital

Η Hovde Capital είναι αμερικανικό hedge fund που επικεντρώνεται σε μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου και στην κτηματαγορά. O Eric Hovde επισημαίνει ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας είναι short λόγω της εικόνας που διαγράφεται στην αμερικανική αγορά, δεδομένης της αύξησης των επιτοκίων και της επιβράδυνσης της οικονομίας.

Eric Hovde, Hovde Capital
Η Hovde Capital είναι αμερικανικό hedge fund που επικεντρώνεται σε μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου και στην κτηματαγορά.

Ο Eric Hovde επισημαίνει ότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας είναι short λόγω της εικόνας που διαγράφεται στην αμερικανική αγορά, δεδομένης της αύξησης των επιτοκίων και της επιβράδυνσης της οικονομίας. ”Νομίζω ότι η αγορά θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα κατά τους πρώτους μήνες, λόγω εισροής κεφαλαίων από τα Αμοιβαία Κεφάλαια, αλλά μετά οι επενδυτές θα επικεντρωθούν στα επιτόκια και στις δαπάνες του προέδρου Bush”.

O κ. Hovde εκτιμά ότι υπάρχουν ευκαιρίες από θέσεις short σε αμερικανικές τράπεζες και ταμιευτήρια, τις οποίες χαρακτηρίζει ως ”νέες μετοχές τεχνολογίας”.

Ως ευκαιρία από τον κλάδο στον οποίο ειδικεύεται, ο κ. Hovde προτείνει τη Westcorp, ένα ταμιευτήριο με στοιχεία ενεργητικού αξίας 15 δισ. δολ. που χρηματοδοτεί αγορές αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ: FT.com

Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v