Στο ενδεχόμενο λήξης του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας αναφέρεται ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτησή του στο Truth Social:
«Σπουδαίες συνομιλίες με τη Ρωσία και την Ουκρανία χθες. Καλή πιθανότητα να τερματιστεί αυτός ο φρικτός, πολύ αιματηρός πόλεμος!!!».
https://truthsocial.com/@realDonaldTrump/113996433848678436/embed
Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη Σαουδική Αραβία για ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία.
Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του, με τον οποίο είπε ότι συμφώνησαν να ξεκινήσουν «αμέσως» διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου και να προγραμματίσουν συναντήσεις.