Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 1.300 κινείται το χρηματιστήριο

Ήπια κέρδη στο ΧΑ με εμφανείς ενδείξεις κόπωσης στις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Mυτιληναίος, ΟΠΑΠ. Απώλειες σημειώνουν Coca Cola, Folli. Πακέτα στην Aegean στα 7,36 ευρώ.

Ανοδικά όπως και αναμενόταν ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση, όμως η παρέλευση της πρώτης ώρας τον βρίσκει σαφώς χαμηλότερα από το μέχρι στιγμής υψηλό των 1.302,68 μονάδων και χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων.

Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής ο Γενικός Δείκτης κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, η επιφυλακτικότητα είναι έκδηλη στο ταμπλό και κυρίως στους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους.

Αντίθετα, σαφώς καλύτερη εικόνα μέχρι στιγμής επιδεικνύουν τα τραπεζικά warrants, με τον παραστατικό τίτλο της Εθνικής να σημειώνει κέρδη 4%, και αυτούς των Πειραιώς και Alpha Bank να κινούνται με άνοδο μεγαλύτερη των 3 ποσοστιαίων μονάδων.

Χαμηλότερα του 25άρη, και πλην της Intracom που και σήμερα επιδεικνύει σχετικές ανοδικές διαθέσεις, αξιοπρόσεκτες πιέσεις υφίσταται ο τίτλος της Aegean, ενώ το placement δείχνει να πραγματοποιείται στα 7,36 ευρώ.

Ο μέχρι στιγμής τζίρος ξεπερνά τα 73,6 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 46,9 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς πλην της Aegean έχουν σημειωθεί πακέτα σε Alpha Bank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ΑΛΦΑΤΠ.

Επιστρέφοντας στο ταμπλό του FT 25, κέρδη μεγαλύτερα της μιας ποσοστιαίας μονάδας σημειώνουν Alpha Bank, Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΥΔΑΠ, Intralot και ΟΠΑΠ. Με αρνητικό πρόσημο κινούνται ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Folli Follie Group, ενώ τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής απώλειες σημειώνει ο τίτλος του ΟΛΠ (-3,46%) με σχετικά σημαντικές συναλλαγές.

Αντίθετα, ιδιαίτερα χαμηλές συναλλαγές σημειώνουν η ΕΕΕ (2.055 τεμάχια), η ΕΥΔΑΠ (3.329 τεμάχια), η Eurobank Properties (1.702 τεμάχια), η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (4.321 τεμάχια), η Τιτάν (4.818 τεμάχια) και η Folli Follie Group (4.382 τεμάχια).

Παρά το γεγονός ότι νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν ακόμα περισσότερο τις προσφορές για το ελληνικό ομόλογο που πλησιάζουν τα 21 δισ. ευρώ, η αγορά δείχνει πολύ επιφυλακτική ή τουλάχιστον κουρασμένη όσον αφορά τις περισσότερες δεικτοβαρείς μετοχές.

Παραμένει ζητούμενο, για τον Γενικό Δείκτη, το κλείσιμο τουλάχιστον πάνω από τις 1.305 μονάδες, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση ο πρώτος λόγος θα παραμείνει στους «short».

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v