Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική αντεπίθεση στο Χρηματιστήριο

Στην περιοχή των 570 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με όπλο τον τραπεζικό κλάδο που σημειώνει κέρδη 7%. Διψήφια άνοδος για την Πειραιώς. Ανοδική κίνηση και για ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο. Σημάδια ανάτασης και σε επίπεδο όγκου συναλλαγών.

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι, από λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών αρχικά και στο Χ.Α., που όμως στη συνέχεια επιτάχυνε με άξονα τις τραπεζικές μετοχές.

Το κλίμα και η τάση σταδιακά άλλαξαν προς υψηλότερες τιμές, καθώς μετά τις 10:50 ενεργοποιήθηκαν εντολές αγοράς στον τραπεζικό κλάδο, με αιχμή την Alpha Bank, την Πειραιώς, τη Eurobank και την Εθνική.

Τελευταία συνεδρίαση του Αυγούστου και στις αγορές δεν αναμένονται θεαματικές ανατροπές, με τους traders στις διεθνείς αγορές να εστιάζουν περισσότερο στη διασφάλιση των κεκτημένων. Ειδικότερα, με απόδοση 6,52% διαμορφώνεται ο μήνας -μέχρι τώρα- για τον DAX, κατά 1,71% έχει ενισχυθεί ο FTSE 100, με 2,92% «κλείνει» για τον CAC 40, ενώ για τον S&P στο 0,57% διαμορφώνεται η μηνιαία μέτρηση.

Την αντίδραση των τραπεζικών ακολουθούν και οι δεικτοβαρείς μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ. Με αγοραστές σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ αντισταθμίζεται σε σημαντικό βαθμό η πίεση/διόρθωση που υφίστανται οι επίσης δεικτοβαρείς Coca Cola, FF Group, Τιτάν και Jumbo.

Ανοδικές τάσεις και σε επίπεδο όγκου συναλλαγών καθώς στις 12:20 έφτασε τα 15 εκατ. ευρώ

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει η με αυξημένες συναλλαγές/τζίρο ανοδική αντίδραση για τη μετοχή του Πλαισίου, με τις MIG, MLS να ακολουθούν.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v