Ανιχνεύοντας τις προθέσεις...

Σε μια ιδιαίτερη φάση της αγοράς, που κάτι άρχιζε να κινείται σε επιχειρηματικό επίπεδο και να ξεχωρίζει ένα μέρος της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, το Χ.Α. έρχεται αντιμέτωπο με την εισαγόμενη αφορμή διόρθωσης. Ισχυρά οικονομικά και θεμελιώδη μπορούν να συντηρήσουν την αυτονόμηση ενός μέρους της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το πετρέλαιο φοβίζει τις αγορές. Αυτός είναι ο τίτλος στις περισσότερες αναφορές που έρχονται από Αμερική και Ευρώπη. Φτάνουν στην Αθήνα σε μια συγκυρία ιδιαίτερα ευαίσθητη για την αγορά μας.

Σε μια περίοδο όπου επιχειρείται η… αυτονόμηση ενός μέρους της αγοράς, μια προσπάθεια που το θετικό είναι ότι βασίζεται κυρίως στα θεμελιώδη.

Σε αυτή τη φάση της αγοράς, όπου η χθεσινή συνεδρίαση έδινε ”υποσχέσεις για κάτι καλύτερο…”, όπως σημείωνε ο Θ. Σταυρόπουλος, φαίνεται να ξαναμπαίνουμε σε δοκιμασία.

Μένει γι’ αυτόν τον λόγο να δοκιμαστούν στην πράξη οι βουλές του Ν.Γ. Δρόσου που αναφέρεται σε ”μια Εθνική υπόθεση…”.

Μερίδα αναλυτών υποστηρίζει πως σε αυτή τη φάση το Χ.Α. ενδέχεται να δοκιμαστεί από μια… απρόσμενη διόρθωση, μικρής όμως έκτασης και ικανή να θέσει τη βάση για την ανοδική αντίδραση που τεχνικά χρωστά η αγορά.

Το ενδιαφέρον είναι πως η αγορά θα δοκιμαστεί στην πράξη σε μια περίοδο όπου κάτι φαίνεται να ξανακινείται σε επιχειρηματικό επίπεδο και φήμες κάνουν και πάλι τον γύρο της αγοράς.

Είτε αφορούν στις συζητήσεις των Folli Follie με τα Lapin, στον στόχο της Jumbo για 25 νέα καταστήματα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία, στη συμφωνία ΑΕΓΕΚ - Εγνατίας Οδού, στη λειτουργία της Εναλλακτικής Αγοράς, μέχρι τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες. Και που είτε αφορούν στην παρουσία του Β. Ρέστη στο μετοχικό κεφάλαιο εκδοτικής επιχείρησης ή μεγάλου καναλιού, είτε σε επαφές που πραγματοποιούνται στον κλάδο του εμπορίου και των κατασκευών αυτήν την περίοδο.

Να ξεκινήσει η συνεδρίαση, να δοκιμαστούν οι αντοχές βασικών δεικτών, μετοχών, να ανιχνεύσουμε τις διαθέσεις του σταθερού πωλητή στην Εθνική, να μη ”φύγει” ο 20άρης χαμηλότερα των 2.260 μονάδων και τα ξαναλέμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v