Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Με το… ζόρι η ανάκαμψη

Η άνοδος των ευρωπαϊκών αγορών οδήγησε σε μικρά κέρδη τον Γενικό Δείκτη. Περιορισμένος ο όγκος συναλλαγών και ερωτήματα από την τεχνική ανάλυση. Motor Oil, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, και Βιοχάλκο ανέβασαν την αγορά.

XA: Με το… ζόρι η ανάκαμψη

Η επιστροφή της διάθεσης ανάληψης επενδυτικού ρίσκου στις Ευρωπαϊκές Αγορές, σε συνδυασμό με τις σημαντικές πιέσεις που είχαν προηγηθεί, κυρίως στον Τραπεζικό κλάδο, έδωσαν στο Χ.Α. την αφορμή να επιχειρήσει προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης, που μένει να φανεί αν είναι τεχνικού χαρακτήρα και μόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή ανοδική αντίδραση συνοδεύτηκε από σημαντικά χαμηλότερο τζίρο, χαμηλότερο και από τις τρεις πτωτικές συνεδριάσεις, για τον Γενικό Δείκτη, που είχαν προηγηθεί, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποσαφήνισης αν το σημερινό θετικό πρόσημο ήταν αποτέλεσμα επιστροφής αγοραστών, ή βραχύβιας ανακωχής από πλευράς πωλητών, ενώ διφορούμενα μηνύματα άφησε η σημερινή συνεδρίαση, όσον αφορά την τεχνική ανάλυση.

Από την μία, θεωρείται θετικό ότι η σημερινή αρχική κίνηση του Γενικού Δείκτη έκλεισε το ανοδικό "gap" από τις 15/6, στις 800,76 μονάδες, όμως από την άλλη, όμως από την άλλη, ο Δείκτης δεν έκανε το "χατίρι" των αναλυτών, που ήθελαν σημερινό κλείσιμο υψηλότερα των 809 μονάδων.

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης η σχετική κινητικότητα των αγοραστών σε μη Τραπεζικές, Δεικτοβαρείς, μετοχές, όμως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο Τραπεζικός κλάδος θα συνεχίσει να διαμορφώνει κλίμα και διαθέσεις.

Για όσους επιμένουν στο Τραπεζικό, ημερήσιο, trading και είναι ακόμα αρκετοί, η στήλη έσπευσε να πάρει, τεχνικές, οδηγίες από το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance, όμως αξίζει να επισημανθεί ότι παρά τις διαθέσεις ανοδικής αντίδρασης, ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 955,47 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,01%, καθώς μόνο ο τίτλος της Alpha Bank διασώθηκε με θετικό πρόσημο.

Σύμφωνα με την ΑΕΠΕΥ, για να δώσει ένα πρώτο σήμα επιβίβασης, η μετοχή της Alpha Bank (+2,02% και επιστροφή υψηλότερα από το αποφασιστικό όριο των 2,00 ευρώ) πρέπει να δώσει κλείσιμο υψηλότερα των 2,10 και για τους πιο συντηρητικούς υψηλότερα των 2,17 ευρώ.

Ο τίτλος της Εθνικής (-1,82%) υψηλότερα των 0,337 και ακόμα καλύτερα υψηλότερα των 0,351 ευρώ, της Eurobank (-0,37%) υψηλότερα των 0,873 και 0,907 ευρώ και της Πειραιώς (-0,49%) υψηλότερα των 4,20 και ακόμα καλύτερα υψηλότερα των 4,60 ευρώ.

"Κάθε άλλη περίπτωση θα είναι ανοδική αντίδραση τεχνικού χαρακτήρα και θα πρέπει να θεωρηθεί ευκαιρία μείωσης θέσεων, σε σχετικά καλύτερες τιμές" τονίζει η ΑΕΠΕΥ.

Μένοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ, δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά η δεύτερη συνεχόμενη, ισχυρά, πτωτική συνεδρίαση, για την Τρ. Αττικής (-15,22%), που έδειξαν να ακολουθούν τις τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που προηγήθηκαν των δύο τελευταίων.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 26αρη, αρκετοί ήταν οι τίτλοι που έδωσαν βοήθειες στους βασικούς δείκτες του Χ.Α., όμως δύο ήταν οι μετοχές που κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Κατ΄ αρχήν η Αεροπορία Αιγαίου (+2,55%), ο τίτλος της οποίας ερχόταν από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Οι επόμενες, απόλυτα αποφασιστικές, αντιστάσεις στα 8,19 και 8,30 ευρώ.

Τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, εν μέσω επιφυλακτικού κλίματος, ασφαλώς και είναι άξιο αναφοράς για την Motor Oil (+4,11% και κλείσιμο στο υψηλό ημέρας), ο τίτλος της οποίας έκλεισε σε νέα υψηλά 10ετίς και πλέον, με το αμέσως υψηλότερα κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 31/5/2007 (20,64 ευρώ).

Σε υψηλό 10ετίας η μετοχή της Motor Oil

Εννοείται ότι με τα παραπάνω δεδομένα, μόνο θεωρητικές αντιστάσεις υπάρχουν για τον εν λόγω τίτλο (π.χ. 20,52 - 20,64 ευρώ), που δείχνει να διατηρεί τους "θαυμαστές" του, αν δεν τους αυξάνει (!)

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε υπό την "σκιά" των εξελίξεων στην "Eldorado Gold" και των δηλώσεων που ακολούθησαν.

Πιο συγκεκριμένα, η "Eldorado Gold Corporation" ανακοίνωσε σχέδιο για την αναστολή των επενδύσεών της στα ενεργά Μεταλλεία, τα έργα ανάπτυξης και τα ερευνητικά έργα της στην Ελλάδα, κατηγορώντας την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος Τζ. Μπερνς έδωσε προθεσμία στην Κυβέρνηση μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου του 2017 για την έκδοση των αναγκαίων αδειών.

Από την άλλη, ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου με τον πρόεδρο του Eurogroup και Ολλανδό Υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα βρίσκεται στην Αθήνα. Η συνάντηση θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Έλενας Λάσκαρη, "καθυστερήσεις, ενστάσεις και ανησυχίες στον δρόμο για την τρίτη αξιολόγηση αναμένεται να αναδείξουν από σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια των Δανειστών, τα οποία πιάνουν δουλειά στην Αθήνα. Το μέγεθος των ενστάσεων θα φανεί τις επόμενες ημέρες, αν θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις".

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "με ταχύ ρυθμό αποπληρώνουν, τους τελευταίους τρεις μήνες, οι Ελληνικές Τράπεζες τον δανεισμό που έχουν πάρει από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδος, με στόχο, εφόσον οι συνθήκες συνεχίσουν να είναι ομαλές, να μηδενίσουν την έκθεσή τους στον ELA, το αργότερο μέχρι το Καλοκαίρι του 2018. Η Εθνική στοχεύει στον μηδενισμό του ELA στα τέλη του 2017, καθώς έχει τη μικρότερη έκθεση, 2,6 δισ. ευρώ. Οι υπόλοιπες (Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς) κινούνται στην περιοχή των 8,5 δισ. έως τα 11,4 δισ. ευρώ.

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης και σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών, "το Χ.Α. κλήθηκε να αποτιμήσει τις δηλώσεις Μακρόν (περισσότερο επικοινωνιακού χαρακτήρα) και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ", ενώ αξίζει υπενθύμισης ότι αύριο ανακοινώνουν αποτελέσματα εξαμήνου οι Αεροπορία Αιγαίου και ΟΠΑΠ και την Πέμπτη η Folli Follie Group.

Ελάχιστα τα όσα αξίζουν αναφοράς από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου η Sato (+19,18%), συμπλήρωσε και πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, πάντα με ελάχιστες συναλλαγές, έδειξαν να επιστρέφουν οι αγοραστές στην Cenergy (+0,85%), προς υψηλά 8ετιας κινείται η Space Hellas (+3,79%), που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 3,00 ευρώ, ενώ δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η Ελτράκ (+7,66%), με διαθέσεις αύξησης του όγκου συναλλαγών.

Προς υψηλό 8ετίας η μετοχή της Space Hellas

Στην περίπτωση της τελευταίας, "το ζήτημα της έκδοσης ομολογιακού δανείου που μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμο στο Χρηματιστήριο της Αθήνας θα εξετάσει τους επόμενους μήνες η διοίκηση της εισηγμένης: 'Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και θα δούμε το συγκεκριμένο ζήτημα προς το τέλος του έτους, συνεκτιμώντας το πού θα έχει διαμορφωθεί το υπόλοιπο του δανεισμού μας αλλά και το ύψος των επιτοκίων', δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εισηγμένης Φραγκίσκος Δουκέρης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης την Παρασκευή".

Στην ίδια συνέλευση, ψηφίστηκε η διανομή μερίσματος 0,1424 ευρώ ανά μετοχή (0,12104 ευρώ μετά την αφαίρεση της σχετικής φορολογίας), που θα καταβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου (δικαιούχοι οι εγγεγραμμένοι στο ΣΑΤ στις 21/9).

Τεχνικά και όσον αφορά τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., η σημερινή ανοδική συνεδρίαση δεν βελτίωσε τα υφιστάμενα τεχνικά δεδομένα.

Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,33%) και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 2109, 2070 και 2050 μονάδες και οι πρώτες αντιστάσεις στις 2138 και 2165 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης δεν κατόρθωσε να ανακαταλάβει τις 809 μονάδες, που ήταν το επίπεδο που έδωσε και την εβδομαδιαία έξοδο. Το 786 κοντινή στήριξη με το 760 κύρια. Το 822 κοντινή και το 838 κύρια αντίσταση και το "stop" για τους "short".

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Ο Τραπεζικός κλάδος πλησιάζοντας στις 950 μονάδες κάνει διόρθωση 38% της όλης ανοδικής του κίνησης, με το 1000 πλέον επίπεδο να είναι σημαντική αντίσταση" αναφέρει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Πολλοί τίτλοι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης δοκιμάζουν σημαντικές μεσοπρόθεσμες στηρίξεις, που αν χαθούν μπορούν να δώσουν συνέχιση της κίνησης. Η Jumbo και ο ΟΠΑΠ δοκιμάζουν τα όρια τους ενώ ο ΟΤΕ είναι αυτός που αν σπάσει το 10,80 - 10,85 μπορεί να βοηθήσει τον FTSE26.

To ΓΕΚ χρειάζεται κατοχύρωση του 4,04 αν θέλει να δώσει συνέχιση, ενώ ο Ελλάκτωρ το 169. Η Viohalco έχει "stop" στο "long" πολύ κοντινό, στο 3,22 έχοντας κάνει διπλή κορυφή στο 3,47 επίπεδο.

Η επίσκεψη του Μακρόν βοήθησε την εικόνα της Χώρας στο εξωτερικό, χωρίς να έχουμε εύκολες επενδύσεις από Γάλλους επιχειρηματίες μιας και ζητάνε μεταρρυθμίσεις και μεγαλύτερα ποσοστά στις προς πώληση ΔΕΚΟ.

Παραμένουμε μεσοπρόθεσμα αισιόδοξοι, αν και η Αγορά δεν βοηθάει, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, δείχνοντας ότι το 850 επίπεδο χρειάζεται κατοχύρωση για να δούμε συνέχιση.

"Μένει να δούμε το βαθμό της διόρθωσης σε μεγάλη εικόνα, παρόλα αυτά η διόρθωση δίνει ευκαιρία σε κάποιους που δεν έχουν εισέλθει στην Αγορά μεσοπρόθεσμα να πάρουν σταδιακά θέσεις, σε εταιρείες που τους ενδιαφέρουν" επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Από απόλυτη επικράτηση των αγοραστών, χαρακτηρίστηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, καθώς η Β. Κορέα δεν προχώρησε σε νέα πυραυλική δοκιμή, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Nikkei (+1,41%).

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη, ενώ με αξιοπρόσεκτα κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για το Πετρέλαιο, πιέζονται χαμηλότερα Χρυσός και Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ασία και την Κίνα, οι δημοσιονομικές δαπάνες επιβραδύνθηκαν κατακόρυφα τον Αύγουστο, λόγω της υψηλότερης του αναμενόμενου οικονομικής ανάπτυξης στο α΄ μισό του έτους. Οι δημοσιονομικές δαπάνες αυξήθηκαν 2,9% σε σχέση με πέρυσι, στα 1,47 τρισ. γουάν ($226,9 δισ.) τον Αύγουστο, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών. Η ανάπτυξη ήταν χαμηλότερη του 5,4% τον Ιούλιο και πολύ χαμηλότερη του 15,8% που καταγράφθηκε στο α΄ μισό του έτους.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας αρχίζει να αποσύρει τα μέτρα που είχαν στόχο την ενίσχυση του γουάν, μετά την πρόσφατη ανατίμηση του Νομίσματός της που διέγραψε όλες τις περυσινές απώλειες. Συγκεκριμένα, καταργεί τον κανονισμό σύμφωνα με τον οποίο, οι Τράπεζες υποχρεούνταν να διακρατούν το 20% των διακανονισμών συναλλαγματικών προθεσμιακών συμβολαίων του προηγούμενου μήνα, ως αποθεματικού έναντι συναλλαγματικού κινδύνου. Παράλληλα, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας απέσυρε την υποχρέωση τήρησης ελάχιστων αποθεματικών στις καταθέσεις σε γουάν για τις Ξένες Τράπεζες.

"Η Κίνα σχεδιάζει να απαγορεύσει το trading του bitcoin και άλλων ψηφιακών Νομισμάτων στις εγχώριες συναλλαγές, καταφέροντας δεύτερο πλήγμα στην Αγορά Κρυπτονομισμάτων, αξίας $150 δισ., αφότου έθεσε εκτός Νόμου τις λεγόμενες 'initial coin offerings' την περασμένη εβδομάδα". Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg και οι οποίες γνωρίζουν την υπόθεση, "η απαγόρευση θα ισχύει μόνο για το trading Νομισμάτων σε Χρηματαγορές. Οι Αρχές δεν έχουν σχέδια για να σταματήσουν τις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές", διευκρίνισαν αυτά τα πρόσωπα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας έχει κάνει δοκιμές ενός δικού της, πρωτότυπου Κρυπτονομίσματος, πλησιάζοντας ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει η πρώτη μεγάλη Κεντρική Τράπεζα που θα εκδώσει ψηφιακό χρήμα.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, "τα έκτακτα μέτρα νομισματικής πολιτικής αποδείχθηκαν επιτυχημένα. Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει υποστηρικτική για μεγαλύτερο διάστημα, δεδομένου του επίμονα χαμηλού πληθωρισμού", δήλωσε ο Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

Οι Επενδυτές που είναι "ταύροι" στο Ευρώ τοποθετούνται για περαιτέρω κέρδη, με τις θέσεις "long" να βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Με βάση στοιχεία της Επιτροπής Προθεσμιακής Αγοράς Εμπορευμάτων των ΗΠΑ που επεξεργάστηκε η Radobank, μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, οι καθαρές "long" θέσεις στο Ευρώ, έναντι του Δολαρίου είναι οι μεγαλύτερες από τον Μάιο του 2011. Όπως επισημαίνουν οι Financial Times, "τα στοιχεία καλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος της αχανούς Παγκόσμιας Αγοράς Συναλλάγματος, αλλά προσφέρουν μια σημαντική ένδειξη για την τοποθέτηση των Επενδυτών".

Επιστροφή στο ΧΑ

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τον Ιούλιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των Ιδιωτών προς το Δημόσιο την ώρα όπου ο εισπρακτικός μηχανισμός συνέχιζε να "πατάει γκάζι στις κατασχέσεις".

Οι απλήρωτες υποχρεώσεις Ιδιωτών προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ μέσα σε ένα μήνα, με το πλήθος των Οφειλετών με ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις να αυξάνεται κατά 172.704 από τον Ιούνιο στον Ιούλιο.

Τα "φρέσκα" ληξιπρόθεσμα χρέη στο τέλος Ιουλίου εκτινάχθηκαν σε 7,483 δισ. ευρώ, έναντι 5,475 δισ.

Στα 17,3 ευρώ, από 17,0 πριν, αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Jumbo η IBG, σε έκθεση στην οποία αναβαθμίζει τη σύσταση σε "Buy" από "Accumulate".

H χρηματιστηριακή αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τα μεγέθη της εισηγμένης του οικονομικού έτους που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2018. Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 143 εκατ., ενώ οι πωλήσεις στα 743 εκατ. ευρώ.

Για το μέρισμα, η IBG εκτιμά ότι η εισηγμένη θα διανείμει 0,47 ευρώ για τo 2018.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε επιφυλακτικά θετικά, όμως γρήγορα βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τις 800,3 μονάδες (-0,30%). Από εκεί και πέρα, με σταθερή πλαγιοανοδική αντίδραση βρέθηκε στις 809,75 μονάδες, στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 806,37 (+0,45%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 806,06 με ημερήσια κέρδη 0,42%.

Ο τζίρος υποχώρησε στα 37,1 εκατ., από τα οποία τα 1,7 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΜΠΕΛΑ, ΓΡΙΒ, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ), ενώ ΑΛΦΑ και ΕΤΕ απέσπασαν το 27% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΔΜΗΕ, ΑΡΑΙΓ, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, ΜΟΗ. Αντίθετα, ΑΤΤ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΟΛΠ δεν "πρασίνισαν" καθ΄ όλη την διάρεκεια της συνεδρίασης.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Viohalco, Motor Oil, Μυτιληναίος και στο χαμηλό ημέρας οι Εθνική και ΟΠΑΠ.

Ισοβαρής η τελική εικόνα με 56 ανοδικές μετοχές, έναντι 55 πτωτικών, ενώ 8 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με διψήφιο ποσοστό ανόδου.

----ΧΠΑ

Με προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης ξεκίνησε η νέα εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων, ενώ οι μετακυλίσεις θέσεων, λόγω του επερχόμενου triple witching, αύξησαν τις συναλλαγές τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (152.029 συμβόλαια).

Στα 2.768 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 3.315 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 3.611, 1.830 για τον Σεπτέμβριο και 1.781 για τον Οκτώβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.124) κινήθηκε μεταξύ 2.112,5 και 2.134 μονάδων και μείωσε την υπερτίμηση στο 0,1%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (12.057), Εθνική (55.801), MIG (13.969), Alpha Bank (7.575), Viohalco (1.997), Ελ. Πετρέλαια (485), ΟΤΕ (2.774), Μυτιληναίο (1.221), Cenergy (2.346), Intralot (1.545), ΟΠΑΠ (1.123), Πειραιώς (26.835), ΑΔΜΗΕ (2.638), ΔΕΗ (924), Jumbo (202), Motor Oil (118), Αττικής (453), Ελλάκτωρα (1.855), ΓΕΚ (11.341), ΕΥΔΑΠ (518), ΕΧΑΕ (212), Τέρνα Ενεργειακή (5.305), Lamda Development (143), Folli Follie Group (436).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 78.711, Eurobank 39.669, Εθνική 79.896, Alpha Bank 35.205 και Πειραιώς 96.132.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 16.509.407 τεμ., (από 16.509.407 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 18.507.312 τεμ. (18.507.312), Πειραιώς 3.043.708 τεμ. (2.943.708) και Eurobank 17.968.278 τεμ. (17.968.278).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v