Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Τραπεζικές πιέσεις με το βλέμμα στο Βερολίνο

Κάτω από τις 770 μονάδες υποχωρεί ο Γενικός Δείκτης, με τις τράπεζες να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. Συντονισμένες πιέσεις στον Ευρω-νότο μετά το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών. Ανοδος για Coca Cola, ΜΟΗ.

ΧΑ: Τραπεζικές πιέσεις με το βλέμμα στο Βερολίνο

Ψύχραιμη κατ' αρχάς η αντίδραση στις ευρωαγορές, μεγαλύτερες οι απώλειες στο ΧΑ.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η εικόνα των αγορών, με απώλειες 0,10% για τον DAX, με τον ΜΙB χαμηλότερα κατά 0,20% αλλά σε υποχώρηση πάνω από 1% στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Μεικτές τάσεις για τις 30 μετοχές του DAX στη Φρανκφούρτη, πιέσεις κυρίως στον τραπεζικό κλάδο στο Μιλάνο και χαμηλότερες τιμές για ευρώ/δολάριο.

Συγκριτικά αυξημένες οι συναλλαγές/ανάλογος ο τζίρος στα πρώτα 20'-25' της συνεδρίασης, με το 75% να έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο, που παραμένει κλειδί (και) της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Σχεδόν 3% οι απώλειες για τον Δείκτη Τραπεζών στις 10:55, με σημαντικές πιέσεις σε Εθνική, Πειραιώς και δευτερευόντως σε Alpha Bank, Eurobank. Αμεση η επιστράτευση της δεικτοβαρούς Coca Cola κει μετρημένες οι βοήθειες από FF Group, ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Εκ προοιμίου δύσκολη η σημερινή συνεδρίαση (και βλέπουμε...), με εύλογες τις πιέσεις που δέχεται ο Ευρω-νότος και δη ο τραπεζικός κλάδος. Από Μιλάνο, Μαδρίτη μέχρι Αθήνα, ο τραπεζικός κλάδος υφίσταται τη μεγαλύτερη πίεση από κάθε άλλο κλάδο, δείγμα γραφής για τη συνέχεια.

Στα δικά μας τώρα, μετά την αρχική... ψυχρολουσία και τις πρώτες ρευστοποιήσεις, πιέσεις στα χαμηλά ημέρας επιχειρήθηκε από την πλευρά των αγοραστών να ανασχεθεί η πτώση. Ενεργοποίηση των αγοραστών από τις 765 μονάδες, για τον ΔΤΡ από τις 862 και από τις 2.020 για τον FTSE25.

Σταδιακά μετά τις 11:00 αγοραστές βγήκαν και σε άλλες μη τραπεζικές μετοχές του δείκτη, με αποτέλεσμα να «γυρίσουν» σε θετικό έδαφος και οι Σαράντης, ΟΛΠ, Fourlis.

Οπως σημείωναν χρηματιστηριακοί αναλυτές, ζητούμενο για σήμερα είναι η επιβεβαίωση των σημαντικών στηρίξεων για DAX και ενδεικτικά για ΜΙΒ (Μιλάνο) ενώ για το ευρώ η περιοχή του 1,19 θεωρείται σημείο αναφοράς και στήριξης.

Για τη συνέχεια, «κλειδί» παραμένει η πορεία του τραπεζικού κλάδου, με τους πωλητές να επιμένουν έως τις 862 μονάδες, με σημείο αναφοράς και πρώτης στήριξης στις 860 μονάδες.

Στα 8,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος στις 11:07.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v