Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών

Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Κέρδη καταγράφουν Eurobank, Coca Cola, Εθνική, Πειραιώς, ΟΠΑΠ. Στο +4% η μετοχή της Τράπεζας Αττικής. Aπώλειες σημειώνουν Motor Oil, Αegean. Η προσοχή (και) στο Eurogroup.

XA: Αψιμαχίες αγοραστών-πωλητών

Χαμηλού κόστους προσπάθεια αντίδρασης στο ΧΑ. Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανοδικά Φρανκφούρτη, Παρίσι, με απώλειες Λονδίνο, νευρικότητα στον... Νότο, σε Μαδρίτη και Μιλάνο, με την προσοχή των traders στραμμένη και στη Wall Street των διαδοχικών υψηλών.

Σε αυτή τη συγκυρία, η κόντρα Ουάσιγκτον - Αγκυρας «βυθίζει» το χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και την τουρκική λίρα, δοκιμάζοντας την ούτως ή άλλως ευάλωτη τουρκική οικονομία.

Στην Αθήνα, στο ΧΑ, συγκριτικά πιο ενθαρρυντική η εικόνα, τουλάχιστον στα πρώτα 45' της συνεδρίασης. Με μικρό προβάδισμα μεν οι πωλητές, αλλά και με τους αγοραστές να διεκδικούν το κάτι παραπάνω.

Χαμηλές οι συναλλαγές/ανάλογος ο τζίρος στα ίσως χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη βραχυπρόθεσμη τάση, τις κινήσεις των traders.

Προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης στον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ από τις 750 προς τις 760 μονάδες, με την Πειραιώς να καταγράφει τη μεγαλύτερη -σε ποσοστό- μεταβολή (3,78%), την Alpha Bank να «θέλει» το 1,60 ευρώ και την Εθνική στο 0,277 ευρώ. Οπως σημείωνε από νωρίς η Αναστασία Παπαϊωάννου, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το καλυμμένο ομόλογο της Εθνικής, με την Eurobank να φαίνεται πως θα ακολουθήσει.

Στο 70% του συνολικού ο τζίρος που πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, με περισσότερες συναλλαγές στην Attica Bank και την Εθνική και συγκριτικά μεγαλύτερο τζίρο στον τίτλο της Αlpha Βank.

Πέραν του τραπεζικού κλάδου, περιορισμένο ενδιαφέρον σε blue chips και μετοχές-σηματωρούς, με τη συνολική αξία των συναλλαγών στo μόλις 1,4 εκατ. ευρώ.

Από τις μη τραπεζικές, η ΔΕΗ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανοδικής αντίδρασης, στo 1,96 ευρώ, με τον ΑΔΜΗΕ σταθερό στo 1,90 ευρώ.

Με κυκλικότητα οι συναλλαγές σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, καθώς μετά την είσοδο χαρτοφυλακίων στη μετοχή του Οργανισμού σήμερα με αυξημένες συναλλαγές ενισχύεται ο τίτλος του ΟΠΑΠ. Στα 8,95 ευρώ, με άνοδο 1,15%, η μετοχή του ΟΠΑΠ, με τζίρο μεγαλύτερο του 1,5 εκατ. ευρώ.

Στα 3,12-3,15 ευρώ η μετοχή της Viohalco, στα 8,41-8,52 ευρώ ο Μυτιληναίος, στα 1,58-1,60 ευρώ ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 12,16-12,29 ευρώ ο Sarantis.

Από τη μεσαία κατηγορία, ξεχωρίζουν Intralot, MIG και Πλαίσιο, Νηρέας.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v