Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Προς τις 780 μονάδες βάζει «πλώρη» ο Γενικός Δείκτης, με μικρά κέρδη και τη μετοχή της ΔΕΗ να ξεχωρίζει με άνοδο άνω του 5%. Μεικτά πρόσημα για τις τραπεζικές μετοχές, κέρδη για Πειραιώς. Περιορισμένος ο τζίρος.

Προσεκτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Με ήπια ανοδικές τάσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με προσεκτικές κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών στο ΧΑ.

Στο Μιλάνο, ο δείκτης MIB αντιδρούσε νωρίτερα κατά 0,5%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατά 0,5%, καθώς έστω προσώρας έχει επανέλθει η ισορροπία στην ιταλική αγορά.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι πρώτες κινήσεις στο ΧΑ ήταν από την πλευρά των αγοραστών, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να υπερβεί τις 775 μονάδες.

Στο 0,32% ο Γενικός Δείκτης νωρίτερα, με τον τραπεζικό κλάδο κατά 0,19% υψηλότερα και τον FTSE 25 κατά 0,4%.

Εύλογα η προσοχή των traders επικεντρώνεται βραχυπρόθεσμα κυρίως στην ανακοίνωση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ του α' τριμήνου 2018.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με το μεγαλύτερο μέρος επικεντρωμένο στον τραπεζικό κλάδο, αλλά και σε συγκεκριμένα blue chips.

Η μετοχή της Alpha Bank στο 1,9410 ευρώ, της Εθνικής στο 0,2818 ευρώ.

Από τα blue chips, η μετοχή του ΟΤΕ διαμορφώνεται στα 10,56 ευρώ, της Coca Cola στα 29,50 ευρώ, ενώ της Βιοχάλκο στα 3,20 ευρώ.

Νωρίτερα, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωνε η μετοχή της ΔΕΗ, καθώς βραχυπρόθεσμα κεφάλαια ποντάρουν στις εξελίξεις στον κλάδο και ειδικότερα στην Επιχείρηση.

Στα 5,42 ευρώ η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στα 18,02 ευρώ της Motor Oil και στα 9,26 ευρώ η μετοχή του Μυτιληναίου.

Στις 11:17 ο τζίρος ήταν στα 3,63 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v