Βλέπει υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Θετικό το ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη. Με... αέρα από την αποκόλληση του Ever Given, οι επενδυτές ψάχνουν κατ' αρχάς επιβεβαίωση του προσήμου και το Μάρτιο. «Κλειδί» ο τραπεζικός κλάδος. Ποια blue chips καταγράφουν νέα υψηλά.

Βλέπει υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Ανακούφιση στην αγορά, μετά τον απεγκλωβισμό του πλοίου Ever Given από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Στις ΗΠΑ στραμμένη η προσοχή, εν αναμονή του σχεδίου Biden για τις δαπάνες στις υποδομές.

Από τις 3.941 μονάδες, κατά 0,58% χαμηλότερα, τα futures του S&P500, μετά τις ρευστοποιήσεις κινεζικού fund σε μετοχές τεχνολογικών εταιρειών, στις 14.748,94 ο DAX.

Με βλέψεις προς τις 900 μονάδες, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, traders και επενδυτές επιδιώκουν την επιβεβαίωση του θετικού «κλεισίματος» μηνός Μαρτίου, σήμερα-Τετάρτη.

Με τον Γενικό Δείκτη από τις 851,52 μονάδες, τον FTSE25 από τις 2.050,87 και τον Δείκτη Τραπεζών από τις 543,12 μονάδες.

Με αυξημένες συναλλαγές και την τελευταία εβδομάδα, ειδικότερα στη συνεδρίαση της Παρασκευής σε τίτλους των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Εθνικής, ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank, Mytilineos, Jumbo, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Lamda Development, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Intracom, όλες -πλην Πειραιώς- με αγοραστές και μικρότερη ή μεγαλύτερη άνοδο.

«Υψηλές τιμές» για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos, Eurobank, ΑΔΜΗΕ, Viohalco, Intracom, καταδεικνύοντας τη μεσομακροπρόθεσμα long τάση μετοχών/εισηγμένων-σηματωρών.

Και με αρκετές ακόμη, κυρίως από τη μεγάλη αλλά και τις χαμηλότερες κατηγορίες, σε ανάλογη διάταξη και σχηματισμό.

Κλάδος-κλειδί και σταθερά σε discount έναντι των blue chips ο τραπεζικός.

Κλάδος που μπορεί να λειτουργήσει εξίσου εύκολα ως «βαρίδι» ή «μοχλός», με τις εξελίξεις στο μέτωπο της Πειραιώς να είναι αυτές που προβλημάτισαν -ευτυχώς πρόσκαιρα- και τις άλλες 3 συστημικές.

Μετοχές/εισηγμένες από διάφορους κλάδους και τομείς δραστηριότητας με αφορμή και επιχειρηματικές εξελίξεις, συμφωνίες, σενάρια και οικονομικά αποτελέσματα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τεχνικά, ζητούμενη η επιβεβαίωση κατ' αρχάς- των στηρίξεων (στις 840 για τον ΓΔ) και ανάλογα με τις περιστάσεις ένα «κλείσιμο» μηνός Μαρτίου, σε κάθε περίπτωση, πάνω από τις 829 μονάδες (σε τελική τιμή Τετάρτης).

Προκειμένου να ξεκινήσουμε τον Απρίλιο (από Πέμπτη) με καλύτερες προϋποθέσεις, συνεκτιμώντας πως η Παρασκευή 2/4 και η Δευτέρα 5/4 είναι αργίες -Πάσχα των Καθολικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v