Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση χωρίς... νεύρο στο Χρηματιστήριο

Υπερβαίνει τις 870 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με υποτονικές έως τώρα τις συναλλαγές. Κίνηση αντίδρασης από ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Mytilineos και Πειραιώς. Εντολές αγοράς και σε επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ανοδική κίνηση χωρίς... νεύρο στο Χρηματιστήριο

Στο συν τα ευρωπαϊκά, υπεραπόδοση για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Επάνοδος των αγοραστών από χαμηλότερες τιμές σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, με την εικόνα της προθεσμιακής αγοράς της Νέας Υόρκης να διευκολύνει τις κινήσεις τους.

Ανοδική διόρθωση στο ελληνικό χρηματιστήριο, με traders και επενδυτές σε συνέχεια της χθεσινής διαφοροποίησής τους έναντι των ομολόγων τους στα ευρωπαϊκά, να ενεργούν σε ευρύ μέρος του ταμπλό. Σε τραπεζικές, blue chips και δευτερευόντως σε επιλεγμένα mid caps οι εντολές στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης, με αποτέλεσμα την αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη έως τις 876,82 μονάδες.

Με τον τραπεζικό κλάδο να έλκει και σήμερα εντολές βραχυπρόθεσμων παικτών, ο ΔΤΡ αντιδρά έως τις 586 μονάδες, με την Εθνική πρώτη στη σχετική κατάταξη.

Εμφανείς οι εισροές στη μετοχή της ΕΤΕ, ενόψει της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, με τους εντολείς να προχωρούν σε αγορές από την αρχή της εβδομάδας. Εισροές όμως και στη μετοχή της Mytilineos, για τον ίδιο λόγο, διαμορφώνοντας -κατ' αρχάςν- βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση για τις δύο μετοχές. Εισροές και στον τίτλο του ΟΤΕ, συμπληρώνοντας την πρώτη 3άδα, με αποτέλεσμα την άνοδο του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Ενθαρρυντική ένδειξη η επαναφορά του FTSE 25 πάνω από το όριο των 2.100 μονάδων, περιοχή που εάν επιβεβαιωθεί σε «κλείσιμο» σήμερα, ενισχύει τη θέση των long βραχυπρόθεσμα. Εισροές όμως και στη μετοχή της Jumbo, με τους αγοραστές έως τα 15,35 ευρώ, που σύμφωνα με χρηματιστές αποδίδεται στην παραμονή της στον MSCI Greece Standard.

Alpha Bank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Lamda Development, Πειραιώς, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ.α. μετοχές αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τους αγοραστές.

Στις 55/29 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τον τζίρο νωρίτερα -11:40- στα 11,8 εκατ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v