Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί στα όρια των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο

Οριακές οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, μεγαλύτερες για τις τραπεζικές μετοχές. Ανοδος μέσω ΟΤΕ, κατοχύρωσης θέσεων σε Motor Oil, Mytilineos. Αξιόλογα κέρδη για Σαράντη, ξεχωρίζει πριν το split η μετοχή της Profile.

Ισορροπεί στα όρια των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο

Σε αναμονή οι επενδυτές, με μικρό πλεονέκτημα οι πωλητές στα ευρωπαϊκά, σε ανάλογο ρυθμό και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από 0,39% χαμηλότερα, τις 4.102 μονάδες τα futures του S&P500, με την προσοχή στην ανακοίνωση των στοιχείων τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ, στο τέλος της εβδομάδας.

Με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ στο επίκεντρο, ο DAX διορθώνει στις 14.583 (-0,85%), δίνοντας μικρό προβάδισμα στους πωλητές και στο ΧΑΑ, καθώς ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε έως τις 896,02 μονάδες.

Με κατά τι περισσότερες συναλλαγές απ' ό,τι χθες στα πρώτα 45' της συνεδρίασης, αλλά με την προσφορά των 4,4 εκατ. (*) να απορροφάται για τα μεν τραπεζικά χαρτιά από τις 613 μονάδες, για τον ΔΤΡ και για τα blue chips από τις 2.168 για τον FTSE25.

Στις συνήθεις εισηγμένες/μετοχές το κύριο μέρος των συναλλαγών αλλά και σε επιλεγμένα mid caps επικαιρότητας.

Από αυτή την κατηγορία ξεχωρίζει -από την αρχή της συνεδρίασης- η μετοχή της Profile, τελευταία ημέρα πριν το split. Στα 7,10 (1,43%) η μετοχή, με τη διοίκηση να φέρεται να ετοιμάζει ακόμη μία κίνηση στον «καυτό» κλάδο της πληροφορικής.

Πρώτη στην σχετική κατάταξη, με ΟΠΑΠ, Alpha Bank, ETE, OTE, Motor Oil, Mytilineos, Eurobank, κ.α. δηλαδή κυρίως μετοχές του MSCI Standard. Τάση εμφανής για δεύτερη σερί συνεδρίαση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχεια, συνδυαστικά δε με τους υψηλούς τζίρους στο rebalancing.

Προσώρας οι 895 μονάδες επιβεβαιώνονται ως στήριξη (σε εβδομαδιαίο), εξέλιξη που έχει τη σημασία της για τους traders, εάν στη συνέχεια ενεργοποιηθούν περισσότερες εντολές αγοράς έως το όριο των 900 μονάδων.

Στα 17,70 με αγορές έως 1,32% στον ΟΤΕ, μία από τις μετοχές εφεδρείας που είχαν αναφερθεί στο προσυνεδριακό σχόλιο, λειτουργώντας αντισταθμιστικά στις πωλήσεις/κατοχύρωση υπεραξιών σε Motor Oil (17,93), Mytilineos (16,80) κ.α.

Το πιθανότερο αυτή η τακτική να ακολουθηθεί για σήμερα-αύριο, με τον ΓΔ να συσσωρεύει σε εύρος 895-904 μονάδων.

Στις 33/34 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 96 μετοχές χωρίς μεταβολή.

(*) στις 11:15

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v