Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήραν το πάνω χέρι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Ευθυγραμμίστηκε με τις διεθνείς αγορές ο Γενικός Δείκτης, ακολουθώντας πτωτική πορεία. Καθοδικά κινούνται και οι τραπεζικές συναλλαγές, με τον τζίρο να βρίσκεται σε μέτρια επίπεδα. Πιέσεις και στη μεσαία-μικρή κεφαλαιοποίηση.

Πήραν το πάνω χέρι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Αρνητικό το κλίμα στα ευρωπαϊκά, η διεύρυνση των απωλειών στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης, εντείνει τις πιέσεις με τον DAX σε ελεύθερη πτώση. Σε νέα δοκιμασία οι 13.000 μονάδες, με επιθετικές πωλήσεις στην πλειονότητα των μετοχών του δείκτη, ενόσω τα futures του S&P 500 παραπέμπουν σε άνοιγμα από 1,76% χαμηλότερα, θέτοντας σε δοκιμασία -και πάλι- την περιοχή των 3.700 μονάδων.

Με αυτά τα δεδομένα, το ντόμινο της διόρθωσης που ξεκίνησε από νωρίς στις αγορές της Ασίας εκτείνεται στην Ευρώπη, με συνέπεια στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι πωλητές να αναλαμβάνουν από την προσυνεδρίαση κιόλας.

Με μικρό πτωτικό κενό, από τις 835,39 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη οι πρώτες εντολές, που δόθηκαν συντονισμένα σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips. Εως τις 829,77 μονάδες η διόρθωση για τον ΓΔ με τζίρο 2,2 εκατ. νωρίτερα (*), μάλλον μέτριος με βάση την απογοητευτική εικόνα των ευρωπαϊκών, το μείον 2,15% του DAX, το κλίμα γενικότερα. Ωστόσο οι πωλήσεις εκτείνονται σε ευρύτατο μέρος του χρηματιστηριακού πίνακα, με ενδεικτικό το μόλις 3 στα 25 για τα χαρτιά του FTSE 25 και το 2+3 στα 20 του FTSE MidCap.

Από τις 2.013,13 περί τις 18 μονάδες χαμηλότερα ο FTSE25, από τις 537,48 σχεδόν 10 μονάδες ο ΔΤΡ.

Σε Eurobank, ΔΕΗ, Εθνική, Motor Oil, Mytilineos και ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Alpha Bank, EXAE, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή οι περισσότερες συναλλαγές, με ενδεικτικό το ότι μόνο για τον ΟΤΕ δίνονται εντολές αγοράς σε οριακά υψηλότερη τιμή.

Στις 22/46 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 95 μετοχές χωρίς μεταβολή.

(*) λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v