Παίζει άμυνα το Χρηματιστήριο, με ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΠΑΠ

Προσπάθεια να κρατήσει κεφάλι έξω από το νερό ο Γενικός Δείκτης στην εγχώρια αγορά, με τη μάχη αγοραστών-πωλητών να δείχνει αμφίρροπη, υπό την πίεση ανησυχιών διεθνώς στο μέτωπο του στασιμοπληθωρισμού. Χαμηλή η συναλλακτική δραστηριότητα.

Παίζει άμυνα το Χρηματιστήριο, με ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΠΑΠ

Με απώλειες τα κύρια ευρωπαϊκά, με τρεις σωματοφύλακες -ΟΤΕ, Coca Cola, ΟΠΑΠ- κράτησαν οι long στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο δύσκολο ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Ημέρα που σχεδόν τα πάντα θα καθορισθούν -κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα- από το ύψος (και τη σύνθεση) του πληθωρισμού Ιουνίου στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, με την προθεσμιακή αγορά στη Νέα Υόρκη να παραπέμπει σε οριακά θετικό «άνοιγμα» από τις 3.825 (0.08%) για τον S&P500 και το 10ετές λίγο χαμηλότερα στο 2,956% στη Φρανκφούρτη, ήταν οι πωλητές που είχαν το πλεονέκτημα.

Από τις 12.800 έως και 50 μονάδες χαμηλότερα για τον DAX, στα 100$/βαρέλι και πάλι το brent και στα καθ' ημάς, διακριτή η προσπάθεια για διαχείριση της προσφοράς, που βγαίνει από συγκεκριμένα funds.

Με στοχευμένες εντολές σε ΟΤΕ (16,25), Coca Cola (22,60), ΟΠΑΠ (13,95) η κατ' αρχάς απάντηση των αγοραστών, που σταδιακά εκτάθηκαν στην Eurobank -από τα τραπεζικά-, με αποτέλεσμα ο FTSE25 να ξαναπατήσει τις 1.900 μονάδες (καθαρά ψυχολογικής σημασίας το όριο), ο δε ΔΤΡ να μη χάσει και τις 460 μονάδες.

Συγκριτικά ενισχυμένες συναλλαγές στον τίτλο της Coca Cola, απόρροια αγορών στον CCH (στο Λονδίνο), με ενδεικτικό πως ήταν ο πρώτος σε αξία συναλλαγών στα πρώτα 40' της συνεδρίασης. Στα 22,50-22,74 ευρώ.

Από τον τραπεζικό κλάδο, προσπάθεια μπορεί να έγινε στη Eurobank, πλην όμως είναι το γενικότερα αρνητικό επενδυτικό κλίμα για την Πειραιώς που «βαραίνει» συνολικά τον κλάδο.

Τα νέα χαμηλά για τη δεύτερη, στο 0,7522, ενεργοποίησαν πωλήσεις για την πρώτη, που «γύρισε» έως το 0,7448 από το 0,755 ευρώ.

Πιο αποτελεσματική η άμυνα με ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, χρήσιμη η συνδρομή των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ΔΕΗ, Jumbo κ.α., αν και σταδιακά μετά τις 11:15 οι πωλητές ανέλαβαν μεγαλύτερο χώρο. Για την Επιχείρηση σε εύρος 2,48 έως 17 ευρώ οι αγορές ιδίων σε ορίζοντα 24 μηνών.

Το αρχικό 45/29 μεταξύ ανοδικών/πτωτικών έγινε 31/35, επιβεβαιώνοντας το πόσο εύθραυστη είναι η ψυχολογία, κυρίως των traders, πόσο ευάλωτο το «ρηχό» χρηματιστήριό μας στις εκατέρωθεν εντολές.

Σε Intracom Holdings, Intrakat ενεργό -κατ' αρχάς- το intraday trading, με αγορές στη μετοχή της AVAX (προσωρινός ανάδοχος στο Μπράλος-Αμφισσα, σημειώνει η Πέννυ Κούτρα), στα 2,795 χωρίς μεταβολή η Cenergy Holdings.

Στα μόλις 3,5 εκατ. ο τζίρος (στις 11:15).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v