Χρηματιστήριο: Προσπάθεια να πάρουν τα ηνία οι αγοραστές

Συνεδρίαση με μέτριο τζίρο, κάπως καλύτερο στη συνέχεια, με τους long να επιχειρούν ενίσχυση θέσεων σε συγκεκριμένα blue chips και τραπεζικά χαρτιά. Η διακύμανση του ΓΔ στα όρια των 865 μονάδων δημιουργεί τεχνικά μια ευαίσθητη ισορροπία για τη συνέχεια.

Χρηματιστήριο: Προσπάθεια να πάρουν τα ηνία οι αγοραστές

Ανοδικό «γύρισμα» στα ευρωπαϊκά παρά την αρνητική εικόνα στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης.
Σε εταιρικά αποτελέσματα και ΕΚΤ η προσοχή των επενδυτών σε Φρανκφούρτη, Παρίσι, επιμένουν στη διαφοροποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών οι ενεργοί παίκτες.

Ελεγχόμενη οπισθοχώρηση αρχικά, με την προσφορά να απορροφάται χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, με αποτέλεσμα μετά τις 13:30 ο Γενικός Δείκτης να επανέρχεται σε θετικό έδαφος.

Από τις 865,21 μονάδες για τον ΓΔ οι πρώτες εντολές, έως τις 859,39 χαμηλό ημέρας -στο ημίωρο- και στη συνέχεια μεθοδική διαδικασία επαναφοράς έως τις 865 μονάδες. Ευρύτερη περιοχή, που από την τεχνική πλευρά θα πρέπει να επιβεβαιωθεί -τουλάχιστον- σε «κλείσιμο» εβδομάδας, δηλαδή αύριο Πέμπτη και ει δυνατόν τη Δευτέρα -τελευταία συνεδρίαση Οκτωβρίου και 10μήνου.

Με μέτριες αρχικά συναλλαγές, κάπως καλύτερες στη συνέχεια, με τους αγοραστές να ενισχύουν -κατά τι- θέσεις τους σε συγκεκριμένα blue chips και τραπεζικά χαρτιά.

Αποτέλεσμα, η αντίδραση για τον FTSE25 προς τη σημαντική περιοχή των 2.100 μονάδων και για τον ΔΤΡ προς την εξίσου των 600 μονάδων.

Σήμερα και 2 συνεδριάσεις (Πέμπτης και Δευτέρας) για την επιβεβαίωση των προϋποθέσεων συμπερίληψης στον δείκτη MSCI Greece Standard, με βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα κινήσεις σε μετοχές λ.χ. της Jumbo, Motor Oil κ.α.

Με τον μεγαλύτερο τζίρο στη μετοχή της Jumbo και αγορές έως τα 14,04 ευρώ, η αποτίμηση διαμορφώνεται στο 1,92 δισ.

Επίσης με αυξημένο τζίρο η αντίδραση για τη Mοtοr Oil έως τα 17,85 ευρώ, με αποτίμηση στο 1,95 δισ.

Σημειώνεται πως μέχρι και με τιμές Δευτέρας η επιβεβαίωση (ή όχι) των προϋποθέσεων που θέτει η MSCI.
Ακόμη μία -όγδοη σερί- συνεδρίαση με αγορές, νέα άνοδο έως τα 18,65 ευρώ για τον τίτλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής και αποτίμηση στα 2,15 δισ.

Νέο υψηλό για την Autohellas έως τα 11 ευρώ, με αποτίμηση 534,9 εκατ., στα 2,88 διορθώνει 2,04% η Cenergy Holdings, με αποτίμηση στα 547,7 εκατ. ευρώ.

Στις 56/47 με πλεονέκτημα αγοραστών και Frigoglass, Τζιρακιάν, ΣΙΔΜΑ, Πετρόπουλος, Performance κ.α. να ξεχωρίζουν από τα mid&small caps.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v