Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αναζήτηση κατεύθυνσης με μεγάλο τζίρο

Αυξημένες συναλλαγές στη συνεδρίαση, που θα ολοκληρωθεί με το rebalancing του MSCI. Πήραν κεφάλι οι πωλητές, μετά το μέσο της ημέρας. Ρευστοποιήσεις σε ΓΕΚ Τέρνα, μεικτή εικόνα στις τράπεζες.

Χρηματιστήριο: Αναζήτηση κατεύθυνσης με μεγάλο τζίρο

Σε θετικό έδαφος συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά, αρνητικό «γύρισμα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αλλαγή κλίματος στο εσωτερικό, κόντρα στη διατήρηση ενός ήπια ανοδικού σε Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Νέα Υόρκη.

Από τις 918,46 μονάδες υψηλό συνεδρίασης για τον Γενικό Δείκτη (λίγο πριν τις 11:30) σε σταθερή διολίσθηση, με συνέπεια το πέρασμα στο μείον (12:45) με χαμηλό στις 908,14 μονάδες νωρίτερα (13:15). Με αυξημένες συναλλαγές από την αρχή της συνεδρίασης σε συγκεκριμένες μετοχές, περισσότερο δε στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, που και λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI είναι στο επίκεντρο και βραχυπρόθεσμων παικτών. Πωλητών από τις πρώτες κιόλας εντολές, ξεκινώντας από τα 19,90 για να φθάσουν έως τα 19,30 ευρώ, παρασύροντας και τον τίτλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ από τα 9,66 στα 9,43 ευρώ.

Rebalancing και εξελίξεις από το μέτωπο των συζητήσεων για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διαμορφώνουν ένα βραχυπρόθεσμο περιθώριο υπέρ των short, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη δημιουργία κλίματος σε ευρύτερο τμήμα της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Ενδεικτική η διόρθωση για τον FTSE 25 από τις 2.237 στις 2.212 μονάδες, καθώς οι εντολές πώλησης σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή διευρύνθηκαν σε OTE, Mytilineos, Helleniq Energy, Coca Cola HBC, ΔΕΗ κ.ά. Κίνηση περισσότερο αντανακλαστική, σύμφωνα με χρηματιστές, πιθανότατα εγχώριων διαχειριστών που επιλέγουν να «κλειδώσουν» την απόδοση εβδομάδος (και μηνός) για τα θεσμικά χαρτοφυλάκιά τους. Πολύ πιθανά να κλείνονται θέσεις για 1-2 μετοχικά Αμοιβαία Κεφάλαια, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, που περιμένουν καθαρές εισροές στο τελευταίο 15λεπτο της συνεδρίασης.

Στα 35 εκατ. η αξία συναλλαγών νωρίτερα (στις 13:40), από τα οποία τα 13,9 εκατ. με τη μορφή προσυμφωνημένων πράξεων. Στα περίπου 6 εκατ. η αξία 4 πακέτων στη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, στα 2,3 εκατ. η αξία δύο συναλλαγών στον ΟΤΕ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v