Χρηματιστήριο: Υπό πίεση παραμένουν οι τράπεζες

Σημαντική υποχώρηση προς τις 1.280 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με πτώση άνω του 3% για τις τραπεζικές μετοχές. Πιέσεις και για Motor Oil, Jumbo, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ.

Χρηματιστήριο: Υπό πίεση παραμένουν οι τράπεζες

Μπορεί οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές να παραμένουν σε θετικό βηματισμό, καθώς οι ενεργοί επενδυτές ποντάρουν στα νέα μέτρα τόνωσης της κινεζικής οικονομίας, όμως στο Ελληνικό Χρηματιστήριο το θετικό πρόσημο δεν κράτησε ούτε μισή ώρα, καθώς από εκεί και μετά οι εν δυνάμει πωλητές πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες, με κύριο εκφραστή των πιέσεων το Βαρύδεικτο Τραπεζικό ταμπλό και έτσι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, όσον αφορά το τελικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη.

Σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ο τζίρος, φθάνει στα 10,5 εκατ., με «άλλοθι» τη σημερινή αργία στη Wall Street (Labor Day).

Σαφές προβάδισμα στους πωλητές δίνει η εικόνα στο ταμπλό της υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται οι ΕΤΕ (-3,28%), ΕΥΡΩΒ (-2,52%), ΠΕΙΡ (-3,07%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-1,02%), β(-1,16%), ΜΟΗ (-1,90%), ΜΠΕΛΑ (-2,25%), ΜΥΤΙΛ (-1,08%) και ΣΑΡ (+1,29%).

Ακόμα πιο επιφυλακτική η εικόνα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου οι περισσότεροι τίτλοι παραμένουν με μηδενικές ή ελάχιστες συναλλαγές, ενώ με σχετικά ικανοποιητικό όγκο προσπαθούν να διαφοροποιηθούν θετικά οι Ευρωσύμβουλοι (+4,27%) και Ιντρακόμ (+2,68%).

Ο Γενικός Δείκτης, ελάχιστα πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συναλλαγών, έχει κινηθεί μεταξύ 1.305,35 (+0,45%) και 1.286,4 μονάδων (-1,05%), με τους πωλητές να δείχνουν ότι έχουν σαφές πλεονέκτημα.

Όπως προαναφέρθηκε, όλα τα ενδεχόμενα για το τελικό πρόσημο του Δείκτη παραμένουν ακόμα ανοιχτά, όμως δεν θα είναι και η πλέον θετική ένδειξη η παραμονή και το κλείσιμο χαμηλότερα των 1.300 μονάδων, ούτε και η τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, με το σύνολο των traders να έχει επιστρέψει από τις καλοκαιρινές του διακοπές.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v