Πήραν κεφάλι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 1.240 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με άνοδο σχεδόν 5% για Coca Cola και τον ΟΤΕ να ακολουθεί. Υποχωρούν οι τράπεζες, τζίρος στην Εθνική. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν.

Πήραν κεφάλι οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, σε αναμονή των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed στη Wall Street.

Ηπια ανοδική τάση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την Εθνική στο επίκεντρο με τις περισσότερες συναλλαγές και τη μεγαλύτερη άνοδο για τις μετοχές των Coca Cola HBC, OTE.

Σε στενό εύρος -μόλις 9 μονάδων- η διακύμανση σήμερα, σε αντίθεση με τη χθεσινή, στη σημερινή συνεδρίαση οι εντολές δίνονται σε στενότερα εύρη, περισσότερο σταθεροποιητικά παρά με φορά προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενο το stock picking, με γνώμονα τα οικονομικά αποτελέσματα, τις διεργασίες σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Από τα 24,46 έως τα 25,12 ευρώ η μετοχή της Coca Cola HBC -η βαρύτερη για τον Γενικό Δείκτη-, με εισαγόμενες (από Λονδίνο) εντολές, απόρροια του προγράμματος επαναγοράς μετοχών 400 εκατ. με εναρκτήρια τη σημερινή συνεδρίαση. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 2ετίας και πρόθεση είναι η επιστροφή έως 400 εκατ. στους μετόχους. Mε άνοδο 5,12% στο Citi -όπου η κύρια αγορά διαπραγμάτευσης- έως 4,50% στο ΧΑ.

Με την Coca Cola HBC σε ισχυρή ανοδική τάση ο FTSE25 ενισχύεται από την αρχή της συνεδρίασης -σταθερά και μόνο σε θετικό έδαφος-, ενώ αυξημένος είναι ο τζίρος και στον ΟΤΕ. Επίσης με αγοραστές, από τα 12,80 έως τα 13,27 ευρώ, δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με ενισχυμένη συναλλακτική δραστηριότητα. Επιβεβαιώνει διαπραγματεύσεις για πώληση της Telekom Romania Mobile -η (δυνητική) συμφωνία θα γίνει με τον όμιλο Quantum Projects, με τις δύο πλευρές να έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας.

Με 2,02% στα 13,11 η μετοχή του Οργανισμού είναι ο δεύτερος πυλώνας της σημερινής θετικής τάσης που διαμορφώνεται στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Πωλητές σε Eurobank, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, επίσης πωλητές σε Viohalco, Motor Oil, Cenergy Holdings, Aegean κ.α. από τις συνολικά 49 μετοχές όπου οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι.

Από τις τραπεζικές, μετά την ΕΤΕ ξεχωρίζει η μετοχή της Πειραιώς με θετικό πρόσημο έως τα 3,108 ευρώ.

Για την Εθνική νέα δεδομένα ενδέχεται να σηματοδοτεί η επαφή της διοίκησης με τον Επόπτη, με σκοπό το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που είναι στα χέρια του ΤΧΣ.

Moda Bagno, ΕΚΤΕΡ, Τεχνική Ολυμπιακή κ.α. από τις χαμηλότερες κατηγορίες, με τη μεγαλύτερη άνοδο.

Coca Cola HBC με υπεραπόδοση, κυρίως «υπαίτια» για τη συντήρηση της αγοράς σε θετικό έδαφος, συμπληρωματικά ΟΤΕ και ακόμη λιγοστές από τη μεγάλη κατηγορία στην εξέλιξη της συνεδρίασης όπου κυριαρχούν οι stock picking εντολές.

Στα 9,47 εκατ. οι μετοχές στην Εθνική, με ένα πακέτο για 1,9 εκατ. τμχ. στα 6,25 ευρώ να ξεχωρίζει (από τις 10:40).

Αυξημένος τζίρος μέσω προσυμφωνημένων εντολών, στα 23,3 εκατ. ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v