Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Εντολές σε στενό εύρος τιμών στην εγχώρια αγορά. Αυξημένες συναλλαγές στην ElvalHalcor και κινητικότητα στις μετοχές του ομίλου επισκιάζουν τα νεότερα από τον τραπεζικό κλάδο.

Επιφυλακτικές κινήσεις στο Χρηματιστήριο

Με μικρές απώλειες στα ευρωπαϊκά, μετά το τελευταίο ανοδικό σερί. Επιφυλακτικές οι πρώτες κινήσεις των επενδυτών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μικτές τάσεις για τραπεζικά χαρτιά και blue chips-μετοχές σηματωρούς.

Από οριακά υψηλότερες τιμές τα futures του S&P500 στη Νέα Υόρκη, στη Φρανκφούρτη ο DAX στις 18.706 (-0,15%), στο Παρίσι ο CAC40 στις 8,166 (-0,27%) και στο Λονδίνο ο FTSE100 οριακά χαμηλότερα στις 8.431 μονάδες.

Στο ΧΑ, από τις 1.492,68 μονάδες οι πρώτες εντολές, σε στενό εύρος 2-3 μονάδων, με περιορισμένης έκταση πωλήσεις στο πρώτο 10λεπτο -σταδιακή απορρόφηση της προσφοράς-, με τον Δείκτη Τραπεζών στις 1.311 μονάδες.

Με το άνοιγμα της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν δύο προσυμφωνημένες εντολές στη μετοχή της Real Consulting -στα 4,10 και 4,11 ευρώ αντίστοιχα-, συνολικής αξίας 820 χιλ. ευρώ, με αποτέλεσμα η μετοχή να βρεθεί στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης (στις 10:45).

Αίσθηση προκαλεί η αυξημένη συναλλακτικότητα στη μετοχή της ElvalHalcor, με σημαντικές εντολές αγοράς έως 3,72% υψηλότερα στα 2,085 ευρώ, κίνηση που από την αρχή συζητήθηκε σε χρηματιστηριακά γραφεία.
Με αγορές και στις μετοχές του ομίλου, με τη Viohalco στα 6,20 (1,14%), Cenergy Holdings στα 8,75 (0,23%).

Η κινητικότητα στις μετοχές του ομίλου, ειδικότερα η υπεραπόδοση με συνεχείς εισροές στον τίτλο της ElvalHalcor, επισκιάζει σε αυτό το διάστημα της συνεδρίασης τα νεότερα από τον τραπεζικό κλάδο.

Στις δύο παραμέτρους που θα κρίνουν το επόμενο placement της Εθνικής αναφέρεται από νωρίς η Αναστασία Παπαϊωάννου, στα θεμελιώδη και την τεχνική προσέγγιση για Eurobank, Alpha Bank επικεντρώνεται ο Γιώργος Α. Σαββάκης.

Στα 8,386 με άνοδο 0,43% και συνολικά 3,46% στην εβδομάδα, για τη μετοχή της Εθνικής. Στα 1,675 με 0,51% και 1,89% αντίστοιχα για την Alpha Bank, με τον CEO του ομίλου να αναφέρεται στο buyback -σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Γιώργος Φλώκας.

Στα 13,16 (0,43%) η μετοχή της Aegean, η Μαρία Μόσχου έχει τις λεπτομέρειες για τους νέους προορισμούς και το διευρυμένο θερινό πρόγραμμα, στα 8,58 (-1,10%) με πωλητές στη μετοχή της HelleniQ Energy. Στην τελική ευθεία για την αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 1 δισ., σύμφωνα με τον Δημήτρη Αβαρλή.

Με θετικό πρόσημο, προσώρας, το εβδομαδιαίο «ταμείο» (στο 0,56%) για τον Γενικό Δείκτη, στην τελευταία συνεδρίαση μίας μάλλον σταθεροποιητικής εβδομάδας - αναδιάταξης θέσεων. Τεχνικά, σε αναμονή η κοινότητα ενόψει της επόμενης κίνησης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v