Με αρνητικές διαθέσεις αλλά απόλυτα ελεγχόμενες απώλειες κινούνται οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, καθώς οι ενεργοί επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, τιμολογώντας τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται και περιμένοντας τις σημερινές ανακοινώσεις της BoE, όσον αφορά την επιτοκιακή της πολιτική.
Σε καθαρά πτωτική εξελίσσεται, μέχρι στιγμής, η συνεδρίαση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους βασικούς του δείκτες να κινούνται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει, για πολλοστή φορά, τιμές χαμηλότερα των 2.000 μονάδων.
Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει τους ενεργούς traders να κινούνται στον απόηχο των ανακοινώσεων του MSCI και των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν πριν το ξεκίνημα των συναλλαγών οι MTLN (-4,47%), TITC (+1,40%) και ΕΤΕ (-2,62%).
Υπενθυμίζεται ότι εκτός του δείκτη MSCI Standard Greece τέθηκε η μετοχή της MTLN. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η είσοδος στον δείκτη Small Cap των CENER (+3,24% και κίνηση προς νέα ιστορικά υψηλά) και ΒΙΟ (+3,39%).
Από εκεί και πέρα, συνεχίζεται η μεταβλητότητα στο Βαρύδεικτο Τραπεζικό ταμπλό, με τις Τραπεζικές μετοχές να δείχνουν αδύναμες, ενώ μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η εικόνα στον μη Τραπεζικό 25άρη.
Πιο συγκεκριμένα, με μεταβολή μεγαλύτερη της μίας ποσοστιαίας μονάδας κινούνται οι ΑΛΦΑ (-1,42%), ΠΕΙΡ (-1%) ΕΤΕ (-2,62%), ΒΙΟ (+3,39%), ΕΛΧΑ (+2,42%), CENER (+3,24%), TITC (+1,40%), ΕΥΔΑΠ (+1,79%), ΜΠΕΛΑ (+1,10%) και MTLN (-4,47%).
Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις ξεχωρίζει ο τίτλος της ΙΝΛΙΦ (+2,79%), που διεκδικεί κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά.
Ο Γενικός Δείκτης, μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχωρώντας μέχρι τις 1.995,93 μονάδες (-0,92%), ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 45,5 εκατ., από τα οποία τα 8,6 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡ, ΟΤΕ, ΙΝΛΟΤ).