Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη διόρθωση με μειωμένο τζίρο

Στα όρια των 2.100 μονάδων με οριακές απώλειες μετά από έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις ο ΓΔ. Περιορισμένος τζίρος λόγω αργίας στη Wall. Ξεχωρίζει ανοδικά η Intralot.

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη διόρθωση με μειωμένο τζίρο

Σε υποτονικό ρυθμό η εξέλιξη της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά, λόγω της αργίας στη Wall Street.

Μικτές τάσεις, ήπια ανοδική για DAX30, CAC40, με κλίση για τον FTSE100. Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις εντολές στο εύρος των 2.111,88-2.093,22 για τον Γενικό Δείκτη, νωρίτερα στις 2.103 (-0,17%).

Στις 10:35 η ενδοσυνεδριακή «κορυφή», στις 11:55 ο ενδοσυνεδριακός «πυθμένας», με πωλητές-αγοραστές να δείχνουν πως ενδιαφέρονται για τη συντήρηση πέριξ της περιοχής των 2.100 μονάδων.

Αρχικά μοιρασμένες οι εντολές από αγοραστές - πωλητές, σταδιακά από τις 11:00-11:10 και μετά με υπέρτερους πωλητές για να εξισορροπήσουν -εν μέρει- οι αγοραστές. Περισσότερο σε συνεδρίαση τακτικής παραπέμπει η μέχρι τώρα ροή, καθώς ελεγχόμενη ρευστοποίηση θέσεων σημειώνεται και στις τέσσερις μετοχές των συστημικών, με συνέπεια ο ΔΤΡ να διαμορφώνεται μεταξύ 2.377-2.345 και νωρίτερα στις 2.360 (-0,70%).

Μεγαλύτερος τζίρος σε Εθνική (13,54), με τη Metlen Energy & Metals (44,26) να ακολουθεί και Πειραιώς (7,152), Intralot (0,981), Alpha Bank (3,624) να συμπληρώνουν την πρώτη 5άδα.

Προτελευταία συνεδρίαση Νοεμβρίου, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους «κλείνουν βιβλία», με τον τραπεζικό κλάδο να αποδίδει 83,57% για το 2025 και 49% για τον FTSE25. Αποδόσεις που δικαιολογούν τη σταθερά θετική προσέγγιση των ξένων οίκων, με τελευταίο τον τσέχικο Wood & Co να κατατάσσει την ελληνική αγορά μεταξύ των κορυφαίων και με γνώμονα τη μερισματική απόδοση. Πολύ δε περισσότερο που είναι περίοδος διανομής σημαντικών ποσών μέσω προμερισμάτων.

Σταθερές εισροές σε μετοχές των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα την καταγραφή νέων «κορυφών» σε 24,90 και 17,94 ευρώ αντίστοιχα. Στη μετοχή της Επιχείρησης έγιναν κάποιες πωλήσεις στο πλαίσιο μερικής κατοχύρωσης υπεραξιών, καθώς σε διάστημα εβδομάδας έφτασαν το 3,7% και 19,2% σε διάστημα μηνός.

Σταθερές εισροές και σήμερα σε Metlen, TITAN, επάνοδος αγοραστών σε Cenergy Holdings και ΔΑΑ, στα 17,76 με πλεονέκτημα αγοραστών στον ΟΠΑΠ.

Πάνω από 6 εκατ. τμχ. οι συναλλαγές στη μετοχή της Intralot, εκ των πραγμάτων από τους τίτλους επικαιρότητας με ξεκάθαρη προσπάθεια ανοδικής διόρθωσης, με τις εντολές στο εύρος των 0,951-0,985 ευρώ.

Στα 66,2 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών, εύλογα μέτρια -λόγω αργίας στη Wall Street-, με τα 5,7 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο