Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη διολίσθηση για τον Γενικό Δείκτη

Οριακά κάτω από τις 2.100 η κίνηση του ΓΔ με πωλήσεις σε τράπεζες και blue chips. Μεγαλύτερες πιέσεις για Eurobank, επιμένουν οι αγοραστές στον όμιλο Viohalco, κέρδη και σε ΕΥΔΑΠ, Πειραιώς.

Χρηματιστήριο: Ελεγχόμενη διολίσθηση για τον Γενικό Δείκτη

Με πλεονέκτημα πωλητών εξελίσσεται η συνεδρίαση, από Φρανκφούρτη, Παρίσι μέχρι Αθήνα.

Με discount 0,34% τα futures του S&P500, στις 24.127 (-0,52%) ο DAX30, στις 8.132 (-0,05%) ο CAC40 και στις 2.097,26 (-0,46%) ο ΓΔ στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Αφορμή για την διόρθωση στα ευρωπαϊκά, οι επιφυλάξεις των επενδυτών αναφορικά με την απασχόληση στις ΗΠΑ, ενώ στο επίκεντρο παραμένει η συνεδρίαση της ΕΚΤ αύριο-Πέμπτη.

Από την προσυνεδρίαση διαφάνηκε η στάση των επενδυτών, θέτοντας εντολές από τιμές χαμηλότερες της Δευτέρας, με συνέπεια το "άνοιγμα" με πτωτικό χάσμα από τις 2.101,66 με την σχεδόν άμεση απώλεια των 2.100 μονάδων να ενεργοποιεί πωλήσεις σε τραπεζικά και blue chips.

Μέτρια ροή εντολών, με την αξία συναλλαγών στα 9,8 εκατ. ευρώ με την συμπλήρωση του ημιώρου και 16,8 εκατ. λίγο μετά τις 11.15' με το 1,77 εκατ. μέσω προσυμφωνημένων εντολών.

Σύνολο συναλλαγών 3,01 εκατ. μετοχών, με τα 1,8 εκατ. μτχ στις τραπεζικές. Στην Eurobank οι περισσότερες, σχεδόν 1,2 εκατ. τμχ (11.15') με υπέρτερους τους πωλητές, στα 3,60-3,54 ευρώ. Στα 7,094 (0,42%) η Πειραιώς.

Στην περιοχή των 2.325-2.330 μονάδων ο ΔΤΡ, καθώς πωλητές υπερισχύουν στην Alpha Bank στα 3,416 (-0,70%), ενώ στην Εθνική είναι στα 13,29 ευρώ.

Σε Eurobank, ElvalHalcor, ΕΥΑΘ τα πακέτα αλλά και σε Profile Systems, Performance σε συνέχεια της σημερινής αναφοράς μας στον Εκη.

Επιμένουν οι αγοραστές, και σήμερα, συνολικότερα στον όμιλο Viohalco με τη μετοχή στα 11,84 (0,68%), την Cenergy Holdings στα 15,76 (0,38%) και την ElvalHalcor στα 3,83 (0,79%). Ειδικότερα για την τελευταία οι φήμες για ενδεχόμενη διάθεση μειοψηφικού ποσοστού επιμένουν, με την "σιγή ασυρμάτου" της διοίκησης να συντηρεί την σχετική εικοτολογία.

Στα 7,81 (0,51%) η μετοχή της ΕΥΔΑΠ, με εμφανή την κινητικότητα στις μετοχές των Επιχειρήσεων Υδρευσης (χθες προηγήθηκε η ΕΥΑΘ) προφανώς στην λογική της υλοποίησης των κυβερνητικών σχεδίων για την διαχείριση της λειψυδρίας.

Υπέρτεροι οι πωλητές στην πλειονότητα των blue chips, κυρίως σε μετοχές των Metlen (41,42), OTE (16,92), ΟΠΑΠ (18,54), ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (25,12) κ.α. με συνέπεια την διόρθωση κατά 0,53% του FTSE25, στις 5.293 μονάδες.

Στα 24,5 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών, με την συμπλήρωση της πρώτης ώρας. Στις 48/57 η σχέση μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο