Μέχρι τις 11:45 κράτησαν οι πρώτες εναλλαγές προσήμων στο Χ.Α., καθώς από εκεί και μετά οι λίγοι αγοραστές παρουσίασαν αυξημένη κινητικότητα και με επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τράπεζες και διυλιστήρια, έβαλαν τους βασικούς δείκτες του ελληνικού Χρηματιστηρίου σε «βόρεια» κατεύθυνση.
Οι “profit takers” επέστρεψαν λίγο μετά τις 16.15, γύρισαν τους δείκτες του Χ.Α. σε οριακές απώλειες και το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης παίχτηκε μέχρι τέλους, με τον τίτλο της ΕΕΕ (+2,09%), να δίνει τις τελικές και αποφασιστικές βοήθειες.
Έτσι, η λήξη των συναλλαγών βρήκε τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά 17 ετών, με το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 27/10/2009 (2711,96 μονάδες).
Να σημειωθεί ότι ο ΓΔ συμπλήρωσε τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη 2,19%.
Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι και η σημερινή συνεδρίαση ακολούθησε την πεπατημένη των αμέσως προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς συναλλαγές και ενδιαφέρον επικεντρώθηκαν σε λίγους τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με το υπόλοιπο ταμπλό να παραμένει σε ρόλο θεατή, ενώ οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο «πήραν κεφάλι» και το διατήρησαν μέχρι τέλους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.
Να σημειωθεί ότι τα νέα πολυετή υψηλά του ΓΔΧΑ σημειώθηκαν εν μέσω επιφυλακτικού διεθνούς κλίματος, καθώς το Brent ακούμπησε τα $99,5/βαρέλι, πριν υποχωρήσει σχετικά στην συνέχεια, λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή και της αυξημένης ζήτησης από την Κίνα.
Από την άλλη, Ιράν και Ομάν ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τη διαχείριση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και μένει να φανεί η αντίδραση των ΗΠΑ.
Με τα νέα δεδομένα, όλα τα βλέμματα των Ααορών είναι στραμμένα στην Σιγκαπούρη, όπου από σήμερα και μέχρι και τις 10 τρέχοντος μήνα, θα διεξαχθεί το «Asia Pacific Petroleum Conference» της S&P Global Energy, με την συμμετοχή περισσότερων από 1.500 ηγετών της παγκόσμιας ενεργειακής αγοράς, αλλά και στις επικείμενες συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το οικονομικό ημερολόγιο, οι επόμενες συνεδριάσεις - ανακοινώσεις της ECB είναι προγραμματισμένες για τις 10/9, 29/10 και 17/12/2026.
Οι αντίστοιχες της Fed είναι προγραμματισμένες για τις 16/9, 28/10 και 9/12/2026.
Υπό αυτό το πρίσμα, η ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ για τον Αύγουστο, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 15.30, αποκτά κομβική σημασία για τις αποφάσεις της Fed στη συνεδρίαση της 16ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αναλυτές, «πρόκειται για το τελευταίο κρίσιμο στοιχείο πριν από τη συνεδρίαση της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, η έκβαση της οποίας παραμένει εξαιρετικά αβέβαιη».
Επιστρέφοντας στο Χ.Α., όλο και περισσότεροι παράγοντες της αγοράς έχουν αρχίσει να εκφράζουν ανησυχία για το πόσο μπορεί να συνεχιστεί η ανοδική κίνηση με «κλειστό club» λίγων και εναλλασσόμενων ημερήσιων πρωταγωνιστών, καθώς οι συνεχιζόμενες εισροές σε συγκεκριμένους τίτλους, με χαμηλούς, συγκριτικά, όγκους, έχουν προεξοφλήσει τα περισσότερα από τα αισιόδοξα σενάρια και δεν αποκλείεται το σκηνικό στο Χ.Α., μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, να αλλάξει άρδην.
Μάλιστα κάποιοι, ακόμα πιο επιφυλακτικοί, αναφέρονται σε πιθανή υπερβολική αισιοδοξία, όσον αφορά το ισοζύγιο εισροών - εκροών, από τη μετάταξη του Χ.Α. σε ανεπτυγμένη αγορά στους δείκτες Stoxx και FTSE Russell, ιδιαίτερα αν το συντριπτικό μέρος των εισροών συγκεντρωθεί στους τίτλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.
Στις 18/9 είναι προγραμματισμένο το rebalancing για την αναβάθμιση της αγοράς σε ανεπτυγμένη, από Αναδυόμενη, με το Χ.Α. να παίρνει το «εισιτήριο» για είσοδο στις αναπτυγμένες αγορές από τους οίκους Stoxx και FTSE Russell.
Την ίδια μέρα θα έχει προηγηθεί το «triple witching» Σεπτεμβρίου στην αγορά παραγώγων, οπότε η εν λόγω συνεδρίαση προσφέρεται για «γκολ και θέαμα» (!)
Αξίζει υπενθύμισης ότι οι επόμενες προγραμματισμένες αξιολογήσεις του Ελληνικού αξιόχρεου θα πραγματοποιηθούν στις: 18 Σεπτεμβρίου 2026: Moody's και Scope Ratings. 23 Οκτωβρίου 2026: Standard & Poor's. 6 Νοεμβρίου 2026: Fitch Ratings (ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου).
Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, σήμερα ανακοινώνουν οικονομικά μεγέθη οι Sarantis, BriQ Properties και Fourlis. Αύριο Τετάρτη ανακοινώνει αποτελέσματα η AutoHellas. Την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου ακολουθούν οι Alpha Trust Ανδρομέδα, ΓΕΒΚΑ και Mermeren. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν δημοσιεύσει όλες οι Εισηγμένες αποτελέσματα α΄ εξαμήνου.
Από τις 9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα τρέξει η δημόσια προσφορά μετοχών της «Star Bulk» για την παράλληλη εισαγωγή της εισηγμένης στον Nasdaq ναυτιλιακής και στην κύρια αγορά του Χ.Α. Η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί από τους συντονιστές κύριους αναδόχους σε συνεργασία με την Εταιρεία, μέσω βιβλίου προσφορών, εντός του εύρους €23,00 - €25,50.
Από την άλλη και σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου AXIANumbers Αύγουστος 2026:
Δημιουργήθηκαν 2251 νέοι λογαριασμοί πελάτη και εγγεγραμμένων διαμεσολαβητών, σε σχέση με 2897 νέους λογαριασμούς τον Ιούλιο, ενώ οι Συλλογικοί Λογαριασμοί Πελατείας στο σύνολό τους (Μερίδες Εγγεγραμμένων Διαμεσολαβητών και Μερίδες Ασφαλειών), κατέχουν €7,23 δισ. (4,48% της συνολικής αξίας χαρτοφυλακίου).
Οι αλλοδαποί δικαιούχοι μερίδων πραγματοποίησαν εισροές ύψους €50,45 εκατ. κατά το μήνα Αύγουστο 2026, σε αντίθεση με τους ημεδαπούς δικαιούχους μερίδων οι οποίοι πραγματοποίησαν εκροές ύψους €50,45 εκατ. τον Αύγουστο 2026.
Υπενθυμίζεται ότι οι Αλλοδαποί Δικαιούχοι Μερίδων πραγματοποίησαν εκροές ύψους €159,57 εκατ. κατά το μήνα Ιούλιο 2026, εισροές ύψους €158,27 εκατ. κατά το μήνα Ιούνιο 2026 και εισροές ύψους €305,70 εκατ. κατά το μήνα Μάϊο 2026, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις συνεχόμενοι μήνες εκροών από τα Ξένα χαρτοφυλάκια και πιο συγκεκριμένα εκροές ύψους €80,87 εκατ. τον Απρίλιο 2026, €60,93 εκατ. τον Μάρτιο και €95,38 εκατ. τον Φεβρουάριο 2026. Οι αλλοδαποί δικαιούχοι μερίδων πραγματοποίησαν εισροές ύψους €137,05 εκατ. κατά το μήνα Ιανουάριο 2026.
Η κατανομή της αξίας χαρτοφυλακίου των δικαιούχων μερίδων διαμορφώθηκε στο 69,48% για τους Αλλοδαπούς Δικαιούχους Μερίδων και στο 30,52% για τους ημεδαπούς.
Οι Χώρες με την μεγαλύτερη αξία χαρτοφυλακίου (Μερίδες Πελάτη) για το μήνα Αύγουστο 2026 ήταν οι ΗΠΑ με αξία συνολικού χαρτοφυλακίου €28,28 δισ., η Κύπρος με αξία χαρτοφυλακίου €15,63 δισ. και το Λουξεμβούργο με αξία χαρτοφυλακίου €10,52 δισ.
Οι αλλοδαποί δικαιούχοι μερίδων πραγματοποίησαν το 70,4% των συνολικών συναλλαγών (αγορές & πωλήσεις) τον Αύγουστο 2026 (σε σχέση με το 71,3% τον προηγούμενο μήνα), ενώ οι Ημεδαποί Δικαιούχοι Μερίδων, πραγματοποίησαν το 29,6% των συναλλαγών (σε σχέση με το 28,7% τον προηγούμενο μήνα).
Επιφυλακτικά και με οριακές μεταβολές συνεχίζουν να κινούνται οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τους traders να παρακολουθούν τις τιμές του Πετρελαίου και την Αγορά ομολόγων.
Πιο συγκεκριμένα, στο 4,38% ανηφορίζει η απόδοση του αμερικανικού 2ετους τίτλου, στο 4,8% του 10ετους, (η απόδοση του 30ετους στο 5,27%, ξεπερνά κατά πολύ την μέση μερισματική απόδοση του S&P 500). Στο 4,061% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου.
Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 2699,2 (-0,12%) και 2721,8 μονάδων (+0,71%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 2709,64 (+0,26%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 2706,65 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,15%.
Ο τζίρος στα 243,6 εκατ., από τα οποία τα 24,2 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ONYX, OPTIMA, CREDIA, AKTR, BOCHGR, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΡΩΒ, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΜΠΕΛΑ), με τους ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ να απασχολούν το 49% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.
Από τον συνολικό τζίρο των 243,6 εκατ., τα 226,4 εκατ. αφορούν συναλλαγές σε μετοχές του FTSE 25.
Η εικόνα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση
Από τις δεικτοβαρείς τραπεζικές μετοχές, δεν πάτησε σε αρνητικό έδαφος η ΕΤΕ (+0,43%), ενώ και τα δύο πρόσημα άλλαξαν ΑΛΦΑ (-0,19%), ΕΥΡΩΒ (-1,19%), ΠΕΙΡ (-0,23%), BOCHGR (+0,57%), CREDIA (+0,10%) και OPTIMA (+0,94%).
Μεταξύ 3213,21 (-0,45%) και 3249,69 μονάδων (+0,68%) κινήθηκε ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών. Στις 17.00 βρέθηκε στις 3227,41 (-0,01%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 3223,06 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,14%.
Ο ΔΤΡ με ημερήσιο αγοραστικό σήμα το οποίο αναιρείται με επιστροφή και κλείσιμο χαμηλότερα των 3.076 μονάδων. Η επόμενη αντίσταση στις 3.300 μονάδες. Οι επόμενες στηρίξεις στις 3007, 2660 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών) και 2.643 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 ημερών).
Αξίζει υπενθύμισης ότι στο συνέδριο της Bank of America, στο Λονδίνο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, θα παραστούν οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών.
Μένοντας στον κλάδο και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΛΦΑ, «Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026 η ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2026 και Investor Day 2026, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2026 ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος προμερίσματος για το οικονομικό έτος 2026».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕ, «Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026 ανακοίνωση αποτελεσμάτων εννεαμήνου 2026, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2026 ημερομηνία αποκοπής δικαιώματος ενδιάμεσου μερίσματος».
Μικτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τελική εικόνα στο ταμπλό του μη τραπεζικού 25αρη, όπου με τις μεγαλύτερες ημερήσιες μεταβολές ξεχώρισαν οι ΒΙΟ (+1,88%), ΔΑΑ (+1,07%), ΕΕΕ (+2,09%), ΕΛΠΕ (+2,58%), ΜΟΗ (+2,93%), ΑΡΑΙΓ (-2,03%), ΔΕΗ (-1,07%), TITC (-1,5%).
Μετά από πέντε πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο η μετοχή της ΕΕΕ (+2,09%). Για να αλλάξει τα τεχνικά δεδομένα, θα ήθελε συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 54,80 ευρώ. Αντίθετα, δεν θα πρέπει να παραβιαστεί η ζώνη στήριξης 50,92 – 50,38, όπου συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ 200 ημερών.
Σε νέα υψηλά 27 ετών, η μετοχή των ΕΛΠΕ (+2,58%), σε νέα ιστορικά υψηλά η ΜΟΗ (+2,93%).
Τι λένε οι αναλυτές
«Δέκα "χαρτιά" ελέγχουν τον ΓΔ και την αγορά γενικότερα, εδώ και αρκετό διάστημα», όπως επισημαίνει η Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
«Σε εξέλιξη η διαδικασία συσσώρευσης του ΓΔ στην περιοχή των 2700 μονάδων. Η επιλεκτική συμμετοχή, καθιστά τη βραχυπρόθεσμη εικόνα πιο απαιτητική, μετά από επτά συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες. Οι Τράπεζες παραμένουν ο βασικός οδηγός. Το Brent κοντά στα $99,5 και οι υψηλές αποδόσεις δημιουργούν πιο απαιτητικό setup», σύμφωνα με την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.
«Η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου επηρεάζει αρνητικά το παγκόσμιο επενδυτικό κλίμα, εντείνοντας τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τις προσδοκίες για περαιτέρω αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες, ασκώντας εκ νέου πίεση στις αποτιμήσεις των μετοχών», τονίζει η Eurobank Equities.
«Σήμερα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου των Sarantis, BriQ Properties και Fourlis, καθώς και στην αυριανή έναρξη της δημόσιας προσφοράς της Star Bulk, ενώ το Brent κοντά στα $99,5/βαρέλι, η απόφαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Παρασκευή, παραμένουν οι βασικοί εξωτερικοί παράγοντες κινδύνου. Ως εκ τούτου, αναμένουμε ότι οι επενδυτές θα παραμείνουν επιλεκτικοί και ότι η Αγορά θα διατηρήσει τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα», αναφέρει στις εκτιμήσεις της η Beta Sec.
“Οι "μαύροι κύκνοι", με τη μορφή των υψηλών τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, αλλά και τις αποδόσεις των 10ετων ομολόγων στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, παραμένουν στο διεθνές περιβάλλον, ενώ δεν διαφαίνεται ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία σύντομα θα λήξει, ούτε ότι η ένταση στη Μ. Ανατολή θα αποκλιμακωθεί και θα επανέλθει η κανονικότητα στη ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ. Σαν αποτέλεσμα, η πληθωριστική απειλή επανέρχεται, αναγκάζοντας τις Κεντρικές Τράπεζες να αυστηροποιήσουν την πολιτική τους στις επικείμενες συνεδριάσεις», σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζάνα.
Και ενώ η ΕΚΤ αναμένεται ότι στις 10/9 θα προχωρήσει σε μια ακόμη αναπροσαρμογή των επιτοκίων της κατά 25 μ.β., δεν είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα πράξει και η Federal στις 16/9, οπότε ο Κέβιν Γουόρς θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της.
Με την επίδοση του πληθωρισμού του Αυγούστου που θα ανακοινωθεί στις 11/9 να είναι κρίσιμη (στο 3,4% τον Ιούλιο) για την τελική απόφαση και τις αγορές να παρακολουθούν τη ρητορική του επικεφαλής της Federal, καθώς ήδη καταγράφονται ενδείξεις για χαμηλότερο βαθμό ανεξαρτησίας σε σχέση με το παρελθόν.
Την ίδια ώρα, αξιοσημείωτη ήταν η αλλαγή της επενδυτικής στρατηγικής της Norges Bank, καθώς το Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο με ενεργητικό $2,3 τρισ., ζητεί να μειώσει δραστικά τη συμμετοχή του ποσοστού ομολόγων που κατέχει (από το 70%, στο 20%), ρευστοποιώντας Αμερικανικούς τίτλους ανάμεσά τους ! Παράλληλα, τα hedge funds έχουν αυξήσει τα διακρατούμενα ομόλογα στο 8% περίπου.
Διαχέεται έτσι το μήνυμα ότι τα ομόλογα αρκετών χωρών δεν θεωρούνται από τους μακροπρόθεσμούς επενδυτές, τις κεντρικές τράπεζες ανάμεσά τους, ως αδιαμφισβήτητα ασφαλείς τοποθετήσεις, ενώ αρκετά funds τους αντιμετωπίζουν ήδη ως τίτλους με βραχυπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα.
Παράλληλα, ενδιαφέρον έχει και η στάση χωρών, όπως η Ολλανδία, που θεωρεί ότι συντρέχουν γεωπολιτικοί λόγοι για τους οποίους δεν ενδείκνυται η φύλαξη του χρυσού στη Β. Αμερική και προχωρούν στη μεταφορά και αποθήκευσή του στο Λονδίνο.
Ταυτόχρονα, η τιμή του χρυσού προσεγγίζει πάλι τα $4.500/ουγκιά καθώς επανέρχεται σε αρκετούς η σκέψη ότι μπορεί να θεωρηθεί ως το ενδεδειγμένο επενδυτικό καταφύγιο στους δύσκολους καιρούς μας.
Σαν αποτέλεσμα, στις διεθνείς αγορές και ιδιαίτερα στη Wall Street, καταγράφονται «αναταράξεις», με τις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών ωστόσο, να διατηρούν τις υψηλές κεφαλαιοποιήσεις, καθώς συνεχίζεται η διάχυση των εφαρμογών της ΤΝ στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, υπό τις υψηλές προσδοκίες αναβάθμισης της παραγωγικότητας στην Οικονομία.
Στο Euronext Athens συνεχίζεται αμείωτα η διάθεση για αυξημένες τοποθετήσεις στα ελληνικά blue chips, ιδιαίτερα σε τίτλους που διαμορφώνουν τους βασικούς δείκτες των Οίκων FTSE Russell και Stoxx, που έχουν αποφασίσει την αναταξινόμηση του ελληνικού Χρηματιστηρίου στις ανεπτυγμένες αγορές στις 21 Σεπτεμβρίου.
Θα προηγηθεί το rebalancing της 18ης Σεπτεμβρίου, συνεδρίαση που αναμένεται να είναι συναλλακτικά εκρηκτική και κρίσιμη, σε σχέση με το πρόσημο που θα καταγράψει, καθώς θα υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ των εξερχόμενων αναδυόμενων funds και των εισερχόμενων ανεπτυγμένων.
Ωστόσο, οι συνεχείς ευνοϊκές εκθέσεις των διεθνών οίκων (Morgan Stanley, Deutsche Bank κοκ) που αναβαθμίζουν τις τιμές - στόχους των Τραπεζών και άλλων Δεικτοβαρών τίτλων, το θετικό outlook του οίκου DBRS για το ελληνικό αξιόχρεο, συνιστούν σαφείς ενδείξεις ότι η προβαλλόμενη ελκυστικότητα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς, συνδέεται και με την γεωπολιτική αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, που ήδη αποτυπώνεται στο νέο ρόλο που καλείται να δρομολογήσει για την προώθηση LNG μέσω του κάθετου άξονα στη Ν.Α. Ευρώπη. Επιπλέον, ο διπλασιασμός της καθαρής κερδοφορίας στο εξάμηνο οφείλεται μεν στις επιδόσεις των διυλιστηρίων, αλλά αφορά και πολλές ακόμη εταιρείες υψηλής, αλλά και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, για τις οποίες σύντομα θα γίνεται αναφορά από τους αναλυτές!
Ενόψει των παραπάνω, οι ροές των διεθνών κεφαλαίων οδηγούν το ΓΔ σε αλλεπάλληλα ρεκόρ 17ετιας, με τη συσσώρευση γύρω από 2.700 μονάδες να είναι πιθανό να ολοκληρώσει τον κύκλο της σε πρωτόγνωρα μικρό αριθμό συνεδριάσεων.
«Το "στοίχημα" πλέον δεν είναι αν με τους δεικτοβαρείς τίτλους ο ΓΔ θα κινηθεί ψηλότερα, αλλά πόσο γρήγορα η διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος θα περιλάβει και τίτλους μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, εγχείρημα που θα απαιτήσει την ενεργότερη συμμετοχή και Ελλήνων επενδυτών», όπως σημειώνει ο κ. Τζάνας (σύμβουλος Διοίκησης Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ).