Αναδιάρθρωση θέσεων στην περιφέρεια

Η ήπια ανοδική πορεία του δείκτη ”υψηλής κεφαλαιοποίησης” διευκολύνει την προσπάθεια αναδιάρθρωσης θέσεων, που είναι εμφανής στη μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Σε υψηλά επίπεδα και σήμερα ο τζίρος, ”ακάθεκτη” πορεία για Εμπορική, Εθνική, Alpha Bank και ΟΠΑΠ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε εναλλαγή θέσεων επιδίδονται αρκετά επενδυτικά σχήματα και ”παίχτες” που ενεργοποιούνται στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Βέβαια, ο Γενικός Δείκτης, μέσω του οποίου δίνεται η τάση και τα εχέγγυα στους μικρότερους, κυμαίνεται πέριξ των 2.455, όχι σημαντικά χαμηλότερα της υψηλής τιμής της ημέρας (2.465,9 μονάδες).

Ο FTSE-20 με 0,63% και οι SC-80 (σταθερός) και ΜΚ-40 (0,52%) επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Οριακά περισσότερες οι πτωτικές μετοχές (125), έναντι των ανοδικών (110), καθώς επιχειρείται μερική κατοχύρωση θέσεων-κερδών.

Για παράδειγμα, η μετοχή του Κυριακούλη με έντονα ανοδική πορεία μέχρι πρότινος, υποχωρεί (3,42%) προς τα 2,26 ευρώ. Ανάλογη κίνηση παρατηρείται στις μετοχές των Σέντρικ, Μαθιός, Δάριγκ, Δομική Κρήτης, Κλωνατέξ, Νάουσα, Νότος κ.ά.

Θα μπορούσε να ειπωθεί, δηλαδή, πως αποσύρεται ρευστότητα από μετοχές εταιριών που έχουν πραγματοποιήσει κάποια κίνηση και μεταφέρεται σε άλλες περίπου της ίδιας δυναμικότητας.

Αυξημένες οι συναλλαγές για τα δεδομένα της Hellas Can (6,54 ευρώ), Μεβάκο, (2,83 ευρώ), Λύκος (5,14 ευρώ), Φοίνιξ (4,96 ευρώ), Εθνική Ασφαλιστική (6,3 ευρώ), αλλά και Γενική Τράπεζα, Σέλμαν, Ευρωφάρμα, Νεώριον, Ινφορμάτικς, Σάτο κ.ά.

Από πλευράς κλάδων, θα πρέπει να προσεχθούν οι μετοχές ασφαλιστικών εταιριών, λόγω της ριζικής αναδιάρθρωσης του πλαισίου εποπτείας. Κάτι που θα διευκολύνει τις πιθανές συγχωνεύσεις-εξαγορές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχιστεί η εναλλαγή θέσεων σε μετοχές πέραν του FTSE-20 είναι η σταθεροποίηση του εν λόγω δείκτη στο εύρος διακύμανσης 1.272,2 – 1.281,1 μονάδων.

Σε ό,τι αφορά στον FTSE-20 η μετοχή της Alpha οδεύει προς την τιμή-στόχο της UBS (30 ευρώ), δεδομένου ότι η τρέχουσα τιμή της διαμορφώνεται στα 26,30 ευρώ.

Με κέρδη στα 22,98 ευρώ η Εθνική, στα 7,96 τα ΕΛΠΕ, στα 6,32 ευρώ η Ιντρακόμ και στα 22,40 (μία υψηλή τιμή) η Εμπορική.

Νέα υψηλή τιμή καταγράφει και η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 12,86 ευρώ.

Ζητούμενο για την επόμενη ώρα η ήπιων τόνων ανοδική κίνηση της υψηλής κεφαλαιοποίησης προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εναλλαγή θέσεων στα μεσαία χαρτιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v