Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντύθηκε ξανά στα κόκκινα το Χρηματιστήριο

Χωρίς όγκο συναλλαγών και ενθουσιασμό οι κινήσεις στο χρηματιστήριο παρά τις μεγάλες απώλειες των προηγούμενων ημερών. Πτωτικό το κλίμα στην Ευρώπη. Ξεχωρίζουν Ελλάκτωρ, ΟΛΠ και ΕΧΑΕ. Αυξάνονται οι πιέσεις στις τράπεζες.

Ντύθηκε ξανά στα κόκκινα το Χρηματιστήριο

Σε αρνητικό έδαφος τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οριακή άνοδο για το ΧΑ. Μπορεί να νεότερα από το μέτωπο ΗΠΑ- Κίνας να πρόσφεραν... ανάσες στην Ευρώπη από την άλλη όμως οι ανακοινώσεις για το ΑΕΠ της Γερμανίας (ξανά) ρίχνουν χαμηλότερα τον DAX.

Ενδεικτικό το μείον 1% του δείκτη που υποχωρεί χαμηλότερα των 11.600 μονάδων, ενώ το ανησυχητικό είναι και το γεγονός της μείωσης των εξαγωγών της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης, κατά το δεύτερο τρίμηνο. Σημειωτέον, πως τα νεότερα για το ΑΕΠ ανακοινώνονται μόλις λίγες μέρες μετά τις προβλέψεις για το οικονομικό κλίμα, που και αυτό επιβαρύνεται με σταθερό ρυθμό.

Στο μείον η Φρανκφούρτη, προσεκτική προσπάθεια αντίδρασης στην Αθήνα, με τους traders προσεκτικούς, επιφυλακτικούς και φειδωλούς στις κινήσεις τους. Κάτι, που αποτυπώνεται αφ' ενός στο εύρος διακύμανσης των βασικών δεικτών, στην ήπια αντίδραση των τραπεζικών και στο εν συνεχεία αρνητικό γύρισμα, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία νέα δοκιμασία προς την περιοχή των 810-805 μονάδων.

Οι συναλλαγές και ο τζίρος σε μεγέθη μικρότερα αυτών της Τρίτης-Δευτέρας πλην όμως τα περίπου 10 εκατ. που είχαν αλλάξει χέρια με την ολοκλήρωση μίας ώρας συνεδρίασης δεν είναι λίγα για αυτή την περίοδο.

Το 60% πραγματοποιείται στον τραπεζικό κλάδο, όπου... μαίνεται μία "μάχη" short vs long, με τους πρώτους να έχουν ενισχύσει τις θέσεις πώλησης τους τις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στις 644 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, αρκετά χαμηλότερα της αντίστασης των 680 αλλά και κοντά στις 640 μονάδες. 

Σε Eurobank, Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς να πλαισιώνουν την πρώτη 4άδα από πλευράς τζίρου και με τους τίτλους των ΟΤΕ, Μυτιληναίο, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Viohalco, Jumbo κ.α. να ακολουθούν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v