Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες πιέσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 888 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης με υποτονικές συναλλαγές. Πιέσεις για τη μετοχή της Coca Cola και του ΟΤΕ. Οριακές οι μεταβολές στον τραπεζικό κλάδο. Σε ποιους άλλους τίτλους εστιάζουν οι επενδυτές.

Ηπιες πιέσεις καταγράφονται στο Χρηματιστήριο

Οριακές διακυμάνσεις στα κύρια ευρωπαϊκά, συνέχεια στην διόρθωση της Παρασκευής, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από τις πρώτες, κιόλας, εντολές στο μείον 1,52% για τον ΟΤΕ και στο μείον 2,01% για την Coca Cola η αρχή της συνεδρίασης δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Με τα δύο "βαρύτερα" χαρτιά της αγοράς, η διόρθωση για τον Γενικό Δείκτη διευρύνθηκε έως τις 887 μονάδες, με τον FTSE25 έως 2.129 μονάδες.

Οριακά στην στήριξη των 2.130 μον, για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τιμή που έχει αναφερθεί σε προηγούμενα σχόλια μας, και με την προϋπόθεση, πως θα επιβεβαιωθεί ως τέτοια (στήριξη) θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν σημείο αναφοράς για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

Με την αξία συναλλαγών, στα 1,7 εκατ. ευρώ- στα πρώτα 30'- ενδεικτική του πόσο εύκολα/και με χαμηλό κόστος μπορεί η "ρηχή" αγορά να διορθώσει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Χαμηλότερος, ωστόσο, ο τζίρος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα, της Παρασκευής. Πρακτικά, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ένα ενδεχόμενο "γύρισμα", βραχυπρόθεσμα, μένει όμως να δούμε εάν υπάρχει διάθεση- και σε τι τιμές- από την πλευρά των αγοραστών.

Σε Πειραιώς, Alpha Bank, Coca Cola, ΔΕΗ, Mytilineos η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με την 10άδα να συμπληρώνεται με ΟΤΕ, Πετρόπουλος, Εθνική, Entersoft και Intracom. Δηλαδή τρεις μετοχές- εκτός FTSE25- στην πρώτη 10άδα (συναλλαγών/αξίας) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το ευρύτερο μέρος της αγοράς, πέραν των συνήθων επιλογών διαχειριστών, αναλυτών. Δεν είναι τυχαίο, πως από κοντά είναι μετοχές των Τζιρακιάν, Πλαστικών Θράκης, Quest, Space και έπονται Motor Oil, ΟΠΑΠ ( ! ).

Με αγορές σε Πειραιώς (1,451), Alpha Bank (1,1265) θυμίζοντας, πως Πέμπτη εισάγονται προς διαπραγμάτευση τα Phoenix Vegas Mezz (όπως και το πακέτο, για το 1/3 των Cairo Mezz που άλλαξε χέρια, την Παρασκευή). Στην τελευταία συνεδρίαση εισάγονται και οι νέες μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με την τρέχουσα τιμή στα 1,357 ευρώ.

Με αγορές και για Mytilineos (15,46), ElvalHalcor (1,91), Aegean (5,21) όπως και στα mid caps των Πετρόπουλος (7,42 ευρώ, νέο τοπικό υψηλό), Τζιρακιάν (2,58), Πλαστικά Θράκης (7,58), Space (9,88), Entersoft (4,39) κ.ά.

Σε 39/41 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 82 μετοχές χωρίς μεταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v