Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Ανδρουλάκης σταθερός, Δούκας ξεφουσκώνει, πιο δημοφιλής και αποδεκτός ο Γερουλάνος

ΠΑΣΟΚ: Φαβορί για πέρασμα στο δεύτερο γύρο, ανεξαρτήτως δημοσκοπικής έρευνας, εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, οπότε το μεγάλο ερώτημα των εκλογών της Κυριακής, εκτός αν σημειωθεί έκπληξη, είναι ποιος θα είναι ο αντίπαλος πόλος, στη διαδικασία της επόμενης Κυριακής.

Παρότι ο Χάρης Δούκας κατέβηκε με τον «αέρα» του βασικού διεκδικητή, πλέον (με βάση και τα ποσοστά σφάλματος, που σίγουρα είναι πάνω από 2-3%) ο αγώνας δείχνει ανοικτός ανάμεσα στο Δήμαρχο Αθηναίων που δείχνει να ξεφουσκώνει (τo debate μάλλον ήταν σημείο καμπής) στον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου.

Το street party στη Ρηγίλλης, ο πυρσός και το καρφί Ντόρας για την απουσία Καραμανλή-Σαμαρά

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αρωμα δεκαετιών του 80 και του 90 ανέδυε χθες στη Ρηγίλλης, κατά τη διάρκεια της γιορτής της ΝΔ για τα 50 της χρόνια.

Σημαίες με τον παραδοσιακό πυρσό (στην παλιά μορφή του που βλέπεται στη φωτό), ο ύμνος της παράταξης και τραγούδια, όπως το «Μύρισε θυμάρι και βασιλικός», θύμιζαν κάτι από τα παλιά. Βεβαίως, τώρα ο κόσμος ήταν πολύ λιγότερος από εκείνες τις εποχές και με λιγότερο πάθος και παλμό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των διοργανωτών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δύο σύντομα βίντεο, που συνόψιζαν σε λίγα λεπτά την ιστορία της ΝΔ και ακολούθησε η σχεδόν μισάωρης διάρκειας ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Παύλος (Γερουλάνος) και τρεις καυτές ατάκες-Τράπεζες: Ανοιξε κουβέντα για τα DTC-Χαλαρή με τα δάνεια η Ανεμος

ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ: Σχεδόν πάντα ευγενής και ψύχραιμος, μάλλον μετά βίας συγκρατήθηκε όταν, σε τηλεοπτική εκπομπή, του μεταφέρθηκε ο «προβληματισμός» του Νίκου Ανδρουλάκη, εάν θα παραμείνουν στο κόμμα όσοι χάσουν στις προεδρικές κάλπες.

Αφού υπενθύμισε ότι δεν απουσίασε ποτέ από το κόμμα, πρόσθεσε τη φράση που έδειξε την ενόχλησή του: «Αν ο κ. Ανδρουλάκης έχει οποιαδήποτε αμφιβολία, ας με πάρει τηλέφωνο. Αλλά δεν θα το κάνει, γιατί ξέρει ότι θ' ακούσει πολύ χειρότερα. Είναι προσβλητικό να ανησυχεί κανείς αν θα μείνω στο ΠΑΣΟΚ την επόμενη μέρα».

Το μαύρο μαντάτο Θεοδωρόπουλου-Οικονομική ελευθερία: Πέσαμε σε σχέση με το... 2019-Tips για Κρι Κρι, ΓΕΚ, Τitan

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Μην περιμένετε να πέσει ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, όσο θα συνεχίζεται η κλιματική κρίση», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ μιλώντας στο πλαίσιο του χθεσινού πέμπτου συνεδρίου της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών.

Πέραν της δυσοίωνης πρόβλεψης, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος είχε και μια πρόταση για τους κεντρικούς τραπεζίτες. Δήλωσε πως «θα πρέπει να αλλάξουν τα μοντέλα τους σε ό,τι αφορά τον στόχο του 2% και το πόσο αυτό το ποσοστό επηρεάζει τις αποφάσεις τους για τα επιτόκια».

 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εκνευρισμό -όπως μαθαίνουμε- προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου η πρωτοβουλία του Γιώργου Βλάχου να επαναφέρει το θέμα των κόκκινων δανείων στη Βουλή. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη ερώτηση των «11» (ανάμεσά τους κι ο ίδιος) απαντήθηκε άμεσα από τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

ΕΤΕ: Το παρασκήνιο του placement και τα στενά του Ορμούζ-Ο Στέφανος και το μπουρλότο-Avramar: Κούρεμα με την ψιλή

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ο Στέφανος Κασσελάκης θα προσέλθει στο συνέδριο με στόχο να ακυρωθεί η καθαίρεσή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εάν οι συσχετισμοί στο σώμα των συνέδρων το επιτρέψουν, θα το πετύχει. Αν όχι, δεν αποκλείεται ακόμα και να μην επικυρωθεί η υποψηφιότητά του, με το επιχείρημα ότι «δεν σέβεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων». Αυτό άλλωστε είναι ένα από τα κριτήρια που τέθηκαν για τους υποψηφίους.

Συνεργάτες του διευκρινίζουν ότι εάν «πάρει» το συνέδριο, δεν θα ανακόψει την πορεία προς τις προεδρικές κάλπες: «Ισα ίσα, θα αναμετρηθεί με τους Φάμελλο-Πολάκη-Φαραντούρη και θα βγει νικητής», λένε.

v
Απόρρητο