Δείτε εδώ την ειδική έκδοση
OΛΘ- Ντρέιφους: Ωρα για ρελάνς ή… πάσο-Πανευρωπαϊκή επίθεση στη Booking-Alter Ego: Το discount και το μέρισμα

OΛΘ: Ο κύβος ερρίφθη. Χθες όλες οι συναλλαγές έγιναν πάνω από τα 27 ευρώ που προσφέρει η LeonidsPort της οικογένειας Ντρέιφους, με τη μετοχή να κλείνει στα… 28,2 ευρώ

Οι προτείνοντες έμειναν με ποσοστό 2,6%, ενώ η πλευρά Σαββίδη αποφάσισε να αγοράσει και εκείνη μετοχές, επωνύμως (ως Belterra Investments LTD) στα 27,1 και στα 27,16 ευρώ. Αγορές που έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, αλλά ανακοινώθηκαν χθες στέλνοντας σήμα.

Στη καλύτερη περίπτωση ο Σαββίδης στέλνει σήμα ότι το τίμημα είναι χαμηλό, στη χειρότερη ότι δεν καλοβλέπει γενικώς την είσοδο των Ντρέιφους στην εταιρεία. Παρά τις επίμονες πληροφορίες ότι η οικογένεια έχει καλή σχέση με τους Γάλλους συνεταίρους του Σαββίδη (την CMA-CGM) δεν υπάρχουν πλέον πολλά ενδεχόμενα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Κυριάκου (και η Προεδρία)-Alter Ego: EBITDA 51 εκατ. το 2025-Tips για Titan, ΑΒΑΞ, MOH

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σε μια συγκυρία που δοκιμάζει όλες τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πετύχει άθλο. Σχεδόν πάνω στη μέση της δεύτερης κυβερνητικής θητείας, έχει χάσει περίπου 10 μονάδες από την τελευταία εκλογική νίκη, αλλά διατηρεί διαφορά πάνω από 13 μονάδες από τον δεύτερο, που είναι το ΠΑΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν πρέπει να υποτιμώνται από τους πολιτικούς του αντιπάλους (και εντός του παραδοσιακού χώρου της ΝΔ), σημειώνουν στη στήλη πολιτικοί αναλυτές, διότι καταγράφονται μετά από μια πανδημία, την υπόθεση των υποκλοπών, τις φωτιές και τους χιονιάδες, το τραγικό συμβάν των Τεμπών και με την ακρίβεια να έχει πλήξει βαριά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας.

ΟΛΘ: Πού «σκοντάφτει» η Δημόσια Πρόταση-Τράπεζες: Γιατί δεν φοβούνται την αλλαγή κλίματος στα επιτόκια

OΛΘ: Συνεχίζονται, λένε οι πληροφορίες, οι επαφές της οικογένειας Ντρέιφους (φωτ. η Μαργκαρίτα Λουί-Ντρέιφους) με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Όσο περνά ο χρόνος, καθίσταται περισσότερο ευκρινές πως η δημόσια προσφορά για το 21% στα 27 ευρώ αποτελούσε «εναρκτήριο λάκτισμα» για την όλη υπόθεση.

Ωστόσο, χθες η Δημόσια Πρόταση άρχισε να... σκοντάφτει. Η μετοχή έκλεισε στα 27,3 ευρώ, έχοντας κάνει πράξεις και στα 27,5 ευρώ, ενώ ο προτείνων απέκτησε μόλις 48.306 μετοχές, ανεβάζοντας συνολικά το ποσοστό του, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στο 2,6%.

ΟΛΘ: Οι επαφές των Ντρέιφους, η σφήνα και η αριθμητική-Η Κατσέλη και τα... «ίσως»-Tips για ΑΡΑΙΓ, ΙΝΛΟΤ, ΔΕΗ

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: «Δεν θα βιαστεί» το κόμμα να πάρει θέση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει τη Λούκα Κατσέλη ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκτός απροόπτου θα περιμένουν ν' ακούσουν και την πρόταση του πρωθυπουργού ώστε να τοποθετηθούν «με ολοκληρωμένο πολιτικό σκεπτικό».

Παρότι στο κόμμα ενοχλήθηκαν σφόδρα από το «όχι» της Κουμουνδούρου στην πρόταση του Αλέξη Χαρίτση να προταθεί κοινός προοδευτικός υποψήφιος ο Χρήστος Ράμμος (της ΑΔΑΕ), τα περισσότερα στελέχη κλίνουν υπέρ του «ναι», τελικά, στην κα Κατσέλη.

Αγορές: Πολύ κρίσιμη εβδομάδα-Τα ποιοτικά στοιχεία καίνε την κυβέρνηση-Εταιρικά... εμφράγματα «μοιράζει» ο ΕΟΠΥΥ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Μπορεί να είναι βελτιωμένοι οι δείκτες για την κυβέρνηση σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες στις χθεσινές έρευνες της Marc για τον ΑΝΤ1 και της Opinion Poll για το Action24, ωστόσο τα καμπανάκια κάθε άλλο παρά λείπουν. Πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση εμφανίζει ποσοστά που υπολείπονται σημαντικά της αυτοδυναμίας. Δεύτερον, στα ποιοτικά στοιχεία διαπιστώνεται, για ακόμη μια φορά, ότι οι πολίτες απαιτούν βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Συγκεκριμένα, το πρώτο που θέλουν να αλλάξει στο κράτος το 2025 είναι η οικονομία (ακρίβεια, μισθοί κ.λπ.), με ποσοστό 31,4%. Ακολουθούν η βελτίωση των υποδομών υγείας με 17,2%, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας (15,3%) και η αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα (14,5%).

v
Απόρρητο