Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οι δύο νικητές από τον πόλεμο-Τα Airbnb και το οργανωμένο έγκλημα-Tips για Credia, Cenergy, Metlen, Ideal

ΝΙΚΗΤΕΣ: Ενόσω ψάχνουμε να βρούμε τι θα γίνει με τους εμπόλεμους στη μεγάλη σύρραξη στον Περσικό, δύο… άλλοι φαίνεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.

Ο ένας είναι η Ρωσία του Βλάντιμιρ Πούτιν, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της οποίας έχουν αρχίσει να γίνονται ανάρπαστα, ενώ ακόμη και στην Ευρώπη ξεκίνησαν οι δεύτερες σκέψεις για τις κυρώσεις και τα ολοκληρωτικά εμπάργκο. Και πώς να μην το ξανασκέφτονται, όταν το φυσικό αέριο πήγε από περίπου 30 ευρώ η μεγαβατώρα σε περίπου 60, μέσα σε λίγες μέρες.

Αγορές: Ο Τραμπ, το γκάζι και το... χειρόφρενο-Τα τάνκερ παίρνουν νέες ρότες-Θυμήθηκε κάλπες το ΠΑΣΟΚ!

ΤΡΑΜΠ: Αναλυτές που έχουν μελετήσει προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο συνηθίζει να «μάχεται» ο Ντόναλντ Τραμπ (σ.σ. και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις μαζί του έχουν χαρακτηριστικά… μάχης- και μάλιστα σκληρής), υποστηρίζουν εδώ και μέρες ότι υπάρχουν συγκεκριμένα όρια που θα υποχρεώσουν τον πρόεδρο να «τραβήξει χειρόφρενο» σε σχέση με μαξιμαλιστικούς στόχους.

Ένας από αυτούς είχε θέσει δημοσίως το αντίστοιχο όριο, για τον πόλεμο στον Περσικό, με βάση τις τιμές βενζίνης στις ΗΠΑ. Εγραψε ότι τιμές στην αντλία πάνω από τα 3,5 δολάρια το γαλόνι θα φέρουν τον Τραμπ σε δύσκολη θέση, αναγκάζοντάς τον να βάλει νερό στο κρασί του.

Περσικός: Ο φόβος της αλυσιδωτής αντίδρασης-Καραμανλής: Νέο χτύπημα-Tips για ΕΥΡΩΒ, Metlen, ΑΕΜ, Διυλιστήρια

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Ξαναχτύπησε» ο πρώην πρωθυπουργός, όσον αφορά την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Στον χαιρετισμό του σε αγροτικό συνέδριο στην Ξάνθη, ο Κώστας Καραμανλής -πρόεδρος του Ομίλου των εταιρειών της ΣΕΚΕ- έριξε τα «καρφιά» του, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «ανασύνταξη και τολμηρές δράσεις» στον πρωτογενή τομέα, ενώ άφησε αιχμές για τη διαχείριση των κινητοποιήσεων των αγροτών, τη συμφωνία Ε.Ε. - MERCOSUR, αλλά και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Όσο η αγροτική πολιτική εξαντλείται σε υπό πίεση διαπραγματεύσεις, σε εξαγγελίες αποσπασματικών μέτρων και παροχές προσωρινών διευκολύνσεων, η κρίση -γιατί για κρίση πρόκειται- θα ανακυκλώνεται», υποστήριξε και εκτίμησε ότι οι προβλέψεις της MERCOSUR προκαλούν «έντονη ανασφάλεια και κίνδυνο νόθευσης του ανταγωνισμού σε βάρος των ευρωπαϊκών προϊόντων».

Αγορές: Σε αναμονή σοβαρού… εκτροχιασμού-Πειραιώς: One to one στο Λονδίνο-Οι «ομαδάρχες» στο συνέδριο ΠΑΣΟΚ

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: One to one συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές θα έχει σήμερα και αύριο στο Λονδίνο η διοίκηση της Πειραιώς, προκειμένου να παρουσιάσει, διεξοδικά, το νέο πενταετές επιχειρηματικό πλάνο (σ.σ. 2026-2030).

Οι επενδυτές εστιάζουν στην τριετία 2026-28, εξ ου και η νέα λεπτομερέστερη εκδοχή με στόχους 2028, η οποία εστάλη μετά την παρουσίαση του business plan.

Στην τριετία, η τράπεζα προβλέπεται να εμφανίσει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή περίπου 9%, επίπεδο ελαφρώς χαμηλότερα του consensus (σ.σ. CAGR EPS περίπου 10%) και RoTE 16,5% το 2028 από περίπου 15% φέτος.

Metlen: Διπλό το... μπόνους, από αλουμίνιο και αέριο-Το story που χτίζει ο Μαρινάκης-Η ενέργεια «ενώνει» στη Βουλή

METLEN: Η τιμή του αλουμινίου κινείται ήδη σε υψηλά 4ετίας, έχοντας καταγράψει άνοδο της τάξεως του 11-12% από την έναρξη των εχθροπραξιών. Αντιγράφουμε τις αιτίες από σχετικό θέμα στους FT:

«Ο πόλεμος στο Ιράν έχει προκαλέσει κλείσιμο χυτηρίων και δηλώσεις "ανωτέρας βίας" σε ολόκληρη τη βιομηχανία αλουμινίου στη Μέση Ανατολή, απειλώντας με κρίση εφοδιασμού στο βασικό βιομηχανικό μέταλλο.

Αρκετοί μεγάλοι παραγωγοί έχουν δηλώσει ότι δεν είναι πλέον σε θέση να τηρήσουν τις συμβάσεις τους, δεδομένου ότι η Μέση Ανατολή αντιπροσωπεύει σχεδόν το 10% της παγκόσμιας παραγωγής εξευγενισμένου αλουμινίου, με μεγάλα χυτήρια στο Μπαχρέιν, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

v
Απόρρητο