Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Λειψυδρία: Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου-Ιntralot: Το βασικό σενάριο για την ΑΜΚ-Tips για Metlen, Titan, Viohalco

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ: Μια κρίσιμη σύσκεψη για το μέλλον του κυβερνητικού σχεδίου καταπολέμησης της λειψυδρίας, ένα θέμα ίσως πολύ πιο καυτό από όσο έχει γίνει αντιληπτό, εντός και εκτός κυβέρνησης, πρόκειται να γίνει (εκτός απροόπτου), αυτή την εβδομάδα στο Μαξίμου. Ισως, λένε οι πηγές μας και την προσεχή Δευτέρα.

Για όσους δεν το θυμούνται, υπήρξε και δημόσια προαναγγελία του σχεδίου, από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη, προς το τέλος του Ιουλίου. Οι πληροφορίες έλεγαν τότε ότι το σχέδιο θα αποτελέσει μέρος των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, αλλά αυτό τελικά δεν συνέβη.

Το (διπλωματικό) μπάτσο της Κοβέσι-Intralot: Τι παίζει με Κόκκαλη, Ελληνες μέτοχους-Κίνηση ΕΤΕ σε Σαουδική Αραβία

ΚΟΒΕΣΙ: Επειδή θα βρεθούν διάφοροι να πουν και να γράψουν πόσο ωραία εξελίχθηκε για την κυβέρνηση η επίσκεψη της Λάουρα Κοβέσι (εκτός κι αν πέσουν τίποτα λεκτικοί… πυροβολισμοί στη συνέντευξη που θα δώσει σήμερα η Ευρωπαία εισαγγελέας), πρέπει να σημειώσουμε ότι χθες δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης για την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος.

Θα θυμάστε ότι παλαιότερα είχαν ξεσηκωθεί διάφορα κυβερνητικά εξαπτέρυγα, κατηγορώντας την Κοβέσι ότι «υπερέβη τις θεσμικές της αρμοδιότητες» όταν σημείωσε ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών πρέπει να αλλάξει.

Ο Κυριάκος παίρνει τ' όπλο του-Κόντρα Κομισιόν με ΕΚΤ για τη… Ρωσία-Tips για ΔΕΗ, ΠΡΟΦ, ΕΚΤΕΡ, ΙΚΤΙΝ, ΠΛΑΚΡ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ: Φαίνεται πως, πέρα από το να εκτοξεύει κατηγορίες για fake news που αμαυρώνουν τη... λαμπρή εικόνα της εξωτερικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να πάρει (επιτέλους) το όπλο του, οδηγώντας τη χώρα σε πιο σθεναρή στάση σε ορισμένα θέματα.

Οι χθεσινές του δηλώσεις, σε συνεργασία με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Μελόνι, ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κοιτά μόνο τα ανατολικά της σύνορα, αλλά και τα νότια, στα οποία επίσης ελλοχεύουν κίνδυνοι, δείχνουν προς αυτή τη κατεύθυνση.

Ομοίως, και οι πληροφορίες πως η Ελλάδα, για ευνόητους λόγους, είναι εναντίον της κατάργησης του βέτο σε θέματα ένταξης νέων μελών, κάτι που προωθεί ο ευρωπαϊκός Βορράς για να επισπεύσει την ένταξη της Ουκρανίας, χωρίς δυνατότητα βέτο από την Ουγγαρία.

Eurobank: Το πακέτο μετοχών και η Fairfax-Κασσελάκης vs Αυγενάκης: Το νέο μπιφ-Η Αφροδίτη ως… σταχτοπούτα

EUROBANK-FAIRFAX: Πακέτο 30,44 εκατ. μετοχών της τράπεζας (0,8% του μετοχικού κεφαλαίου) έγινε χθες στην τιμή των 3,282 ευρώ ανά μετοχή, πυροδοτώντας συζήτηση στην αγορά αν πρόκειται για γύρισμα μετόχου ή για τριμάρισμα θέσης από τη Fairfax.

Το ότι διενεργήθηκε στην τιμή κλεισίματος ενισχύει την πιθανότητα να ήταν γύρισμα. Είτε της Fairfax είτε άλλου μετόχου. Από την άλλη, βέβαια, η Fairfax έχει προαναγγείλει από τις 28 Μαΐου ότι θα τριμάρει τη θέση της, λόγω του υλοποιούμενου προγράμματος επαναγοράς μετοχών, προκειμένου να τη διατηρήσει σε επίπεδα ελαφρώς χαμηλότερα του 33%.

Κυβέρνηση: Ο γιαλός είναι… στραβός-«Σκούπισαν» τάνκερ οι εφοπλιστές-Παζάρια για το ρεύμα-Tips για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΕΒΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ο γιαλός είναι στραβός, δεν αρμενίζουμε εμείς στραβά. Αυτό ουσιαστικά υποστηρίζουν στην κυβέρνηση και τη γραμμή επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Κάλεσε τους υπουργούς του να υπερασπιστούν την αλήθεια έναντι των fake news, όπως είπε, από την υπόθεση των Τεμπών ή του ΟΠΕΚΕΠΕ, μέχρι την εξωτερική και αμυντική πολιτική.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για… «αμόκ παραπληροφόρησης» και επικαλέστηκε τη φωτογραφία του με τον Ντόναλντ Τραμπ, που παρουσιάστηκε από κάποιους πολιτικούς αντιπάλους και ΜΜΕ ως «ψεύτικη».

v
Απόρρητο