Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Βουλή: Οι διαρροές με το στόχαστρο στο 3%-Το πικρό παράπονο μιας υφυπουργού-ΧΑ: Η ΔΕΘ και η… χαμένη ελπίδα

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ: Η στήλη το είχε επισημάνει και προ εβδομάδων, πάνω στο ζενίθ της αυγουστιάτικης ραστώνης: η αλλαγή του πλαφόν εισόδου στη Βουλή, από το 3% στο 5%, συζητείται σοβαρά στο κυβερνητικό επιτελείο, ασχέτως των επίσημων διαβεβαιώσεων ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποκλείσει αλλαγές στον εκλογικό νόμο».

Με την επιστροφή από τις παραλίες, οι διαρροές (περί πλαφόν) έρχονται… κατά κύματα, με το επιχείρημα των πολλών κομμάτων που διεκδικούν με αξιώσεις είσοδο στη Βουλή: «Οταν ψηφίστηκε ο εκλογικός νόμος εντός Βουλής υπήρχαν 4-5 κόμματα ενώ τώρα έγιναν εννέα και κατέληξαν οκτώ, λόγω της διάλυσης των Σπαρτιατών», το σκεπτικό.

Τα ντεσού του ντιλ Lamda με ΙΟΝ-Bαριές κουβέντες της Ζωής για τον Αλέξη-Ασφαλιστικές: Δύο στοιχεία με... ουσία

LAMDA-ION: Πολυδιάστατα οφέλη θα έχει για τη Lamda (φωτ. ο CEO Οδυσσέας Αθανασίου) η συμφωνία με την ION, εφόσον υλοποιηθεί.

Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και προσυμφώνων που δεν υλοποιήθηκαν, μέρος της έκτασης η οποία προορίζεται για γραφεία θα πωληθεί στην ΙΟΝ. Πρόκειται για οικόπεδο που είχε μείνει στα… αζήτητα, μετά την υπαναχώρηση τράπεζας και τις εν συνεχεία άκαρπες διερευνήσεις της αγοράς.

Συνιστά δε την πρώτη μεγάλη συμφωνία για ανάπτυξη γραφειακών χώρων στο επιχειρηματικό κέντρο, την οποία προβλέπει το masterplan του Ελληνικού.

Τα ήρεμα νερά βλάπτουν (και) τα... ψάρια-Πόσο αποτιμάται η «νέα» Intralot-Tips για ΟΠΑΠ, Space, Κύπρου

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: Μια… θάλασσα από καταγγελίες γίνονται για τη δράση των Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο και στα ελληνικά νησιά. Μην ανησυχείτε, όμως, δεν θα τους στενοχωρήσουμε ιδιαίτερα, καθώς κατά πώς φαίνεται η ελληνική απάντηση στην παράνομη δράση τους θα είναι ένα… διάβημα.

Όπως έκανε γνωστό ο Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη να προχωρήσει σε διάβημα για τους αλιείς της γείτονος που έρχονται πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές. Μάλιστα, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας, ο κ. Γεραπετρίτης συμφώνησε.

Κρίσιμη αλλαγή στη ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο-Εβγαλε είδηση η Motor Oil-Ποιοι είπαν «παρών» στην Ευρώπη Holdings

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΦΡΑΓΚΟ: Τροποποιήσεις στα προσχέδια που είχαν διαρρεύσει στις αρχές καλοκαιριού περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η προωθούμενη κυβερνητική ρύθμιση (φωτ. ο Κυριάκος Πιερρακάκης) για λύση του γόρδιου δεσμού των δανείων σε ελβετικό φράγκο.

Μια από τις τροποποιήσεις, για την οποία έχουν ενημερωθεί οι τράπεζες, προβλέπει, πέραν του κουρέματος οφειλής βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων κατά τη μετατροπή του δανείου από ελβετικό φράγκο σε ευρώ, επιμήκυνση της διάρκειας για όσα δάνεια τελούν σε πρόγραμμα μειωμένης καταβολής δόσης (σ.σ. ρύθμιση step-up).

Η κινητοποίηση του Γρηγόρη Δημητριάδη-Ενοίκια: Η ρύθμιση που θέλει... χρόνο-Tips για ACAG, Jumbo, Alpha Bank

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ: «Πιθανότερο από κάθε άλλη φορά», απαντούν πολλοί εντός της ΝΔ, βλέποντας την έντονη δραστηριότητα του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και τις συνεχείς συναντήσεις του με βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Χθες, για παράδειγμα, ανάρτησε φωτογραφία με τους γαλάζιους βουλευτές Λάκη Βασιλειάδη και Περικλή Μαντά, ενώ λίγο νωρίτερα -όπως μαθαίνει η στήλη- συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Αχαΐας.

Η αλήθεια είναι ότι το σενάριο της επανόδου του κ. Δημητριάδη συζητείται πολύ το τελευταίο διάστημα, είτε στο κόμμα είτε -με μικρότερες πιθανότητες- στο Μέγαρο Μαξίμου απ’ όπου αποχώρησε το καλοκαίρι του 2022 λόγω υποκλοπών.

v
Απόρρητο