Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 7 2006

Ο ”Χαμαιλέων” κερνάει... σφηνάκια!

Πολλά συμβαίνουν αυτές τις μέρες και μας… στενεύει ο χώρος για να τα σχολιάσουμε. Ιδού λοιπόν ορισμένα γρήγορα… ”σφηνάκια”:

- Cardico: Πίεση χθες λόγω μη συμφωνίας με την 3Ε. Μαθαίνουμε, όμως, ότι οι ξένοι της Sal Oppenheim θεωρούν την πίεση ευκαιρία αγορών, ήδη από χθες (κάποιοι αγόρασαν αυτές τις εκατοντάδες χιλιάδες τεμάχια). Ιδίως η τιμή αν φτάσειεκεί που είχαν αγοράσει προ ημερών, δηλαδή στο 6,70.

- ΑΕΓΕΚ: Ναι, σήμερα (εκτός μεγάλου απρόοπτου) υπογράφει για το μετρό Θεσσαλονίκης. Μεγάλο το έργο (περίπου 800 εκατ. ευρώ), στο οποίο είναι leader με σεβαστό ποσοστό συμμετοχής. Έχει ενσωματωθεί στην αποτίμηση; Δεν είμαστε σίγουροι.

- Τράπεζες: ”Εκτός συναγωνισμού” πλέον η ΕΤΕ και άρχισαν οι… διαρροές ότι οι άλλες μεγάλες ελληνικές τράπεζες... κυνηγούν άλλες τουρκικές. Χλωμό το βλέπουμε να τις… πιάσουν, εκτός πια κι αν οι Τούρκοι έχουν αποφασίσει να μας… εκχωρήσουν το τραπεζικό τους σύστημα!

Τόσο ”Ευρωπαίοι” στις διασυνοριακές συναλλαγές ούτε οι… Ευρωπαίοι δεν είναι. Ρωτήστε τους Γάλλους και τους Ισπανούς.

- ΚΑΕ: Τα τρία νέα πρατήρια καυσίμων (μεγάλο ρόλο παίζει το αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης σε ξένα οχήματα με ξένους οδηγούς) θα δώσουν +20 εκατ. ευρώ στον τζίρο αν λειτουργήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Σοβαρή η διοίκηση, αρνείται να κάνει σχόλια για τα σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό. Εμείς, πάντως, περιμένουμε αναγγελίες ”sooner than later”.

- Πρόστιμα: Έξυσαν παλιές… πληγές τα πρόστιμα στην Τεχνική Ολυμπιακή. Πολλοί ανησυχούν. Εξ ου και οι ”αγωνιώδεις” φήμες για ”άνοιγμα των φακέλων” του 1999-2000. Μάλλον αναίτια, αλλά δεν πειράζει. Έτσι, να ’χουμε το… φόβο ”να φυλάει τα έρημα”.

Εις υγείαν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v