Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 5 2002

Ενεργοποιήθηκε το Buy Back στην Εμπορική!!!

Μάλλον ευχάριστα τα νέα για τους μετόχους της Εμπορικής. Από την Τρίτη, λένε έγκυρες πηγές, ξεκίνησε η διαδικασία του buy back με ανώτατο όριο το 10% των μετοχών της τράπεζας, όπως είχε αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση της 17 Ιουνίου.

Ευτυχώς, λένε οι κακές γλώσσες, διότι με την κατρακύλα της χρηματιστηριακής τιμής, πολλοί αναλυτές φοβήθηκαν οτι θα συνέβαινε ξανά το... παράδοξο της προηγούμενης απόφασης για αγορά ιδίων μετοχών, που είχε ληφθεί το 2001, από την Εμπορική, αλλά ουδέποτε ενεργοποιήθηκε!!

Τότε η διοίκηση δεν προχώρησε έγκαιρα στην αγορά μετοχών, (προφανώς κάτι... παραπάνω ήξερε) η τιμή έπεσε κάτω από το ”κατώφλι” που είχε οριστεί, κι έτσι δεν αγόρασε ούτε... μία μετοχή.

Και αυτή τη φορά το ”κατώφλι” έχει οριστεί στα 19 ευρώ. Μία τιμή που είναι ομολογουμένως αρκετά... κοντά, στην τρέχουσα τιμή των 20,7 ευρώ! Τόσο κοντά, που κάνει τις ίδιες κακές γλώσσες να μιλούν για πιθανό... target price, με την κακή έννοια του όρου!

Διότι, λένε, ποιός ο λόγος να ορίζεται η κατώτατη τιμή αγοράς τόσο κοντά στην τρέχουσα; Πρόκειται για ”αισιοδοξία”, για... αποφασιστικότητα, ή για κάτι άλλο;

Σημειώνεται επιπροσθέτως, οτι η παλαιότερη απόφαση, σε αντίθεση με την καινούργια, προέβλεπε διαγραφή των μετοχών που θα αγοράζονταν και ισόποση μείωση του μετοχικού κεφαλαίου. Η καινούργια έχει απλώς ως στόχο τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής.

Α, και να μην το ξεχάσω (καθότι αφορά τους... υπεραισιόδοξους) το ανώτατο όριο τιμής για αγορά ιδίων μετοχών έχει οριστεί στα 35 ευρώ!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v