Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 27 2006

Κύπρου-Πειραιώς: Η ώρα της... διπλωματίας!

Τρεις μέρες έκανε να βγει η ανακοίνωση της Κύπρου για την Πειραιώς σε σχέση με το πότε έγινε γνωστό ότι η δεύτερη κατέχει το 6% της πρώτης, κι αυτό λέει κάτι από… μόνο του.

Πολλά όμως λέει και η ίδια η χθεσινή ανακοίνωση, καθώς αποφεύγει, και ”σοφά”, να κλείσει την πόρτα.

Γι’ αυτό και δεν τη βρήκαμε καθόλου ”σκληρή”.

Τουναντίον, αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν ο τρόπος με τον οποίο έγινε η κίνηση της Πειραιώς και η έλλειψη ”τεκμηριωμένης και ολοκληρωμένης” πρότασης συνεργασίας, που έρχεται σε αντίθεση ”με τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των μετόχων” της Τράπεζας Κύπρου!

Έπαψε λοιπόν η Πειραιώς να είναι ”ένας ακόμη μέτοχος” και οι δηλώσεις της δεν λαμβάνουν πλέον προς απάντηση σχόλια του τύπου ”δεν σχολιάζουμε δηλώσεις άλλων τραπεζών” από την πλευρά της Κύπρου μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Όλα δείχνουν ότι η… διπλωματία έχει τον πρώτο ρόλο, και ως γνωστόν στη διπλωματία υπάρχει πάντα πολύ… παρασκήνιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ήδη προς την πλευρά της Πειραιώς ”γέρνει” ένα μέρος της διοίκησης και των μετόχων της Κύπρου, ενώ κάποιοι άλλοι είναι αντίθετοι.

Για ονόματα και… ”παρατάξεις” επιφυλασσόμαστε προς ώρας.

ΥΓ. 1: Οι τακτικοί αναγνώστες της στήλης θα θυμούνται σχόλιο της περασμένης εβδομάδας, το οποίο κατέγραφε ως ”παράξενο φαινόμενο” το γεγονός -λίγο καυστικά είναι η αλήθεια- ότι ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, κ. Ανδρέας Ηλιάδης, δεν ήταν ούτε απλό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Από χθες βέβαια το... ”φαινόμενο” αυτό έπαψε!

ΥΓ. 2: Ενα μικρό (διπλό) quiz για... αύριο.

Πόσες μετοχές Κύπρου έχουν χαρτοφυλάκια πελατών της UBS και πόσες μετοχές Εμπορική;

Είναι άραγε προϊόν μιας σατανικής σύμπτωσης το ότι οι αναλυτές της UBS έχουν ως top picks την Κύπρου και την Πειραιώς (τη δεύτερη από τις 2 Ιουνίου), ενώ εδώ και πολύ καιρό δίνουν μακράν την υψηλότερη τιμή-στόχο για την Εμπορική;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v