Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 5 2006

ΜΑΞΙΜ: Πού το πάει ο κ. Περτσινίδης;

Προτίθεται άραγε ο κ. Κώστας Περτσινίδης να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για την εταιρία του, την πασίγνωστη ΜΑΞΙΜ - Περτσινίδης;

Διότι με αγορές που έκανε προχθές αύξησε το ποσοστό του από 39,742% σε 43,123%, ήτοι κατά περισσότερο από 3% (για την ακρίβεια το αύξησε κατά 3,381%).

Αυτό, όπως εγκαίρως είχε επισημάνει η στήλη, με βάση το νέο νόμο ”Περί Δημοσίων Προτάσεων” που ισχύει πλέον, σημαίνει ότι αν το κρατήσει (ο νόμος μάλιστα δεν κάνει οφθαλμοφανείς εξαιρέσεις για το αν θα το κρατήσει ή όχι), υποχρεούται να κάνει δημόσια προσφορά εντός 20 ημερών για το υπόλοιπο των μετοχών της εταιρίας.

Σημειωτέον ότι η τιμή της μετοχής έχει κάνει… ”κούρσα” από τα 0,25 στα 0,62 ευρώ… ”με τα σκυλιά δεμένα” και τα σενάρια… απλωμένα, ενώ εκρηκτική είναι σε διάστημα περίπου 15 ημερών και η αύξηση των συναλλαγών!!!

Προσωπική μας αίσθηση, πάντως, είναι ότι ο ίδιος ο κ. Περτσινίδης μάλλον δεν προτίθεται να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για να βγάλει την εταιρία του από το Χ.Α.

Κάποιο άλλο σχέδιο πρέπει να υπάρχει, το οποίο προφανέστατα, αν κρίνουμε από την πορεία της μετοχής, κάποιοι το γνωρίζουν… από καιρό! Σε αντίθεση βέβαια με άλλους, που μάλλον είναι και οι συντριπτικά… περισσότεροι.

Λάβετε υπ’ όψιν σας ότι η εταιρία έκλεισε το 2005 με ζημίες προ φόρων και EBITDA μόλις 800.000 ευρώ, που σημαίνει ότι διαπραγματεύεται ήδη πάνω από… 11,5 φορές το EBITDA του 2005!

Όχι κλωστοϋφαντουργία, ούτε… software house να ήταν!

Στα συν, πάντως, για να το πούμε κι αυτό, η πολύ χαμηλή σχέση μεταξύ κεφαλαιοποίησης και ιδίων κεφαλαίων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v