Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 11 2002

Ετοιμάζεται premium διαφάνειας στις αγορές

Ορίστε λοιπόν, εμείς σοκαριστήκαμε διότι τα αποτελέσματα δύο μεγάλων τραπεζών μας, ήταν τελείως διαφορετικα με τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα από ότι με τα αμερικάνικα και τα διεθνή.

Τί να πούν τότε και οι συνάδελφοι επενδυτες της πιό...προηγμένης Γαλλίας και της Ισπανίας, για το γεγονός οτι δύο πολύ μεγάλες εταιρίες όπως η Telefonica και η France Telecom είδαν τα σημαντικά κέρδη τους -κατα τα εθνικά πρότυπα των δύο χωρών- να μετατρέπονται σε ακόμη σημαντικότερες ζημίες κατα τα αμερικανικά GAAP.

Περισσότερα για το θέμα αυτό υπάρχουν σε σχετική είδηση του euro2day.gr. H ουσία όμως και η βαθυτερη σημασία βρίσκεται στην ”ευπάθεια” που δείχνουν πλέον οι απανταχού επενδυτές στην οποιαδήποτε λογιστική αμφισβήτηση και αμφιβολία.

Μία τάση που αναμφίβολα θα ”σημαδέψει” πολύ γρήγορα και τη Σοφοκλέους. Είναι πιθανό οτι σύντομα μόνο εκείνες οι εταιριες που δείχνουν απόλυτο σεβασμό στο μέτοχο τους σε κάθε είδους ζητήματα διαφάνειας και έγκαιρης ενημέρωσης, θα βλέπουν ”άσπρη μέρα”.

Ηδη οι ξένοι θεσμικοί κάνουν ανοικτά λόγο για premium που θα δίδεται στις μτοχές των εταιριών που πληρούν τέτοιου είδους προυποθέσεις!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v