Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 25 2006

Η ΝΕΛ, οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ, η HSW και οι... αριθμοί!

Με άνοδο 7% και όγκο μερικών… εκατομμυρίων (3,6 για την ακρίβεια) τεμαχίων έκλεισε χθες η μετοχή της ΝΕΛ, καθώς οι επενδυτές προφανώς ”ενθουσιάστηκαν” από την υποβολή προσφοράς για το ποσοστό των Μινωικών στη HSW, παρότι οι ίδιες οι Μινωικές, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ουδόλως ενθουσιάστηκαν…

Η μετοχή της ΝΕΛ έκανε στη χθεσινή συνεδρίαση σχεδόν το 1/4 του όγκου που έκανε κατά τις προηγούμενες… 30 ημέρες, ενώ άλλαξε χέρια περίπου το 3,5% της εταιρείας.

Και αυτό σημαίνει βεβαίως ότι κάποιοι αγόραζαν και κάποιοι άλλοι πούλαγαν, οπότε θα είχε ίσως ενδιαφέρον να μαθαίναμε… ποιοι ήταν κυρίως οι δεύτεροι!

Από την άλλη, η άνοδος στη μετοχή των Μινωικών ήταν μόλις 1,66%, παρότι και μόνον η διαφορά τιμήματος μεταξύ των 2,2 ευρώ ανά μετοχή που είχε πληρώσει παλαιότερα ο κ. Λασκαρίδης για το 12,3% της HSW και των 2,9 ευρώ που σύμφωνα με πληροφορίες προσφέρει τώρα η ΝΕΛ ξεπερνά το 30% και ανεβάζει πλέον την ”αποτίμηση” του ποσοστού της HSW που κατέχει η Minoan σε πάνω από 75 εκατ. ευρώ.

Και όλα αυτά ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από τον κ. Λασκαρίδη για το ποσοστό της Minoan στη HSW.

Σημειώστε τώρα ότι η κεφαλαιοποίηση της Minoan ήταν χθες 260 εκατ. ευρώ, αφαιρέστε τα 75 που φέρονται να της προσφέρονται για τις μετοχές της HSW (οπότε πάμε στα 185 εκατ. ευρώ) και θα δείτε το εξής εντυπωσιακό:

Η Μινωικές Γραμμές, ολόκληρη η εταιρεία (χωρίς τo μερίδιο που κατέχει στη HSW), αποτιμάται σε περίπου 185 εκατ. ευρώ και η ΝΕΛ με το χθεσινό κλείσιμο στα 141 εκατ. ευρώ!

Εντυπωσιακό δεν είναι;

ΥΓ.: Σημειώστε ακόμη ότι η κεφαλαιοποίηση των κοινών μετοχών της ΑΝΕΚ ήταν χθες μόλις 83 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v