Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2013

Νutriart: Η προσφορά Μέλισσα κι οι εναλλακτικές Δαυίδ

Νutriart: Η προσφορά Μέλισσα κι οι εναλλακτικές Δαυίδ

Σίγουρο είναι ότι η οικογένεια Δαυίδ επιθυμεί να απεμπλακεί από τη Nutriart και να κλείσει αυτό το κεφάλαιο εξ ου και η αναζήτηση αγοραστή ή αγοραστών. Όμως θα πρέπει να βρει επενδυτή.

Από ό,τι πληροφορούμαστε, η εταιρεία Μέλισσα της οικογένειας Κίκιζα κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του κλάδου αλεύρων της Nutriart (πρώην Αλλατίνη). 

Αν και επισήμως αυτό δεν επιβεβαιώνεται ούτε διαψεύδεται από την εισηγμένη, πληροφορίες του Euro2day.gr υποστηρίζουν ότι η ελληνική εταιρεία ζυμαρικών και τοματικών προϊόντων, η οποία εμφάνισε πέρυσι EBITDA 6,6 εκατ. ευρώ και τζίρο στα επίπεδα των 70 εκατ. ευρώ, κατέθεσε προσφορά το ύψος της οποίας προσεγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα είναι ότι επιδίωξη των μετόχων της Nutriart είναι να πουληθεί η εταιρεία ολόκληρη (αρτοβιομηχανία και αλευροβιομηχανία), αλλά μέχρι στιγμής από άλλες ελληνικές επιχειρήσεις έχει υπάρξει ενδιαφέρον μόνο για τμήματά της.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, όπως είχε γράψει και πριν από λίγες ημέρες το Euroday.gr, φέρεται να έχουν προσεγγιστεί και ξένα επιχειρηματικά fund, 30 τον αριθμό.

Με την ελπίδα ότι οι ξένοι ίσως την αγοράσουν ολόκληρη…

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v