Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 16 2002

Με την ψυχή στο στόμα ....

Ημέρα για πολύ γερά νεύρα χθες στη Wall Street. Οι πωλήσεις διαχειριστών αμοιβαίων (που έχουν εκροές μεριδίων) συνοδεύτηκαν- λένε οι ειδικοί- από το ”κενό” που δημιουργεί η αποχώρηση ξένων κεφαλαίων με αιτία (ή μήπως με αποτέλεσμα;) τη συνεχιζόμενη πτώση του δολαρίου, ενώ στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν πωλήσεις δανεισμένων επενδυτών (τo αποκαλούμενο και margin selling ).

Οι αγορές βούλιαξαν με τον S&P να πέφτει για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 1997, κάτω από τις 900 μονάδες. Στη συνέχεια όμως οι ”σορτάκιδες” αποφάσισαν να καλύψουν και αυτοί τις θέσεις τους αγοράζοντας μετοχές. Γιατί; Διότι οι αγορές είναι ήδη τεχνικά ”υπερπουλημένες” και σήμερα μιλάει ο ”θείος” Γκρίνσπαν!!!!

Κι έτσι είχαμε το εντυπωσιακό rebound των τελευταίων 90 λεπτών στη διάρκεια των οποίων οι δείκτες γύρισαν από το -4% (και...κάτω) σε επίπεδα πολύ πιο φυσιολογικά.

Τεχνικό λοιπόν το γύρισμα, προφανώς και με ολίγη βοήθεια από τις ”υγιείς δυνάμεις της αγοράς” ( ναι υπάρχουν και εκεί) ίσα για να αναπτερωθεί και το ηθικό των ευρωπαίων που έκλεισαν τη χθεσινή ημέρα με εντυπωσιακές απώλειες.

Θα έχουμε τώρα ένα -έστω και...μίνι- ράλι για το καλοκαίρι; Ισως, μπορεί αν κ.λ.π. κ.λ.π. Η Σοφοκλέους πάντως μάλλον είναι έτοιμη για μια απόπειρα.... αντίδρασης. Αρκεί να βρεί και...καύσιμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v