Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 2 2006

Μινωικές: Η… νύφη και τα κίνητρα των ”γαμπρών”

Το παρακάτω σχόλιο αν και γράφτηκε τη Δευτέρα...επαναφέρεται διότι βρίσκεται ακόμη στην επικαιρότητα και ”έχει νόημα”!

----------------

Τελικά πολύ… στριμωξίδι πέφτει στο ”σαλονάκι” των Μινωικών, καθώς οι ”γαμπροί” έρχονται ο καθένας με την ανθοδέσμη του να ζητήσουν το χέρι της θυγατέρας HSW.

Το περίεργο είναι ότι ο γαμπρός που έχει έτοιμα τα λεφτά και ποσοστό πάνω από 20% (κάποιοι το ανεβάζουν ήδη στο 25%) στην HSW, δηλαδή ο κ. Πάνος Λασκαρίδης, δείχνει να είναι και ο πιο… συγκρατημένος.

Έκανε μια προσφορά πέριξ των 3 ευρώ και από τότε περιμένει ήσυχος να δει τι γίνεται...

Η ΑΝΕΚ, όμως (που ετοιμάζεται για αύξηση κεφαλαίων και μετατρέψιμο ομολογιακό), όπως θα διαβάσατε στη σχετική είδηση του euro2day, πρόκειται να καταθέσει επίσημη προσφορά για το ποσοστό των Μινωϊκών στην HSW, πιθανώς και σήμερα.

Μια προσφορά που λέγεται ότι θα κινείται στην περιοχή των 3,2 ευρώ ανά μετοχή.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο... άλλος γαμπρός, η ΝΕΛ, (που επίσης ετοιμάζεται για αύξηση κεφαλαίου) φέρεται σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες να ανεβάζει την προσφορά της κατά… 20%, από τα 2,9 στα 3,5 ευρώ!

Ε, λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, κάτι δεν μας κολλάει καθόλου σε αυτό το.. ”γαμπροπάζαρο”.

Ο ”παίκτης” που ξέρει την εταιρία από μέσα, μετέχει στη διοίκησή της, έχει ήδη πάνω από 20% (οπότε αν πάρει το 33% θα έχει ΑΠΟΛΥΤΗ πλειοψηφία) και διαθέτει το χρήμα… ”ζεστό”. Έδωσε κάποια τιμή και οι άλλοι αντίπαλοι σπεύδουν να την ξεπεράσουν, ανταγωνιζόμενοι μάλιστα μεταξύ τους.

Και ο ένας από τους δύο (η ΝΕΛ), αν βέβαια γίνουν πράξη οι σχετικές πληροφορίες, σπεύδει να δώσει πρώτος την τιμή που έθεσε ως όριο -ανεπίσημα πάντα- ο πωλητής.

Και όλα αυτά όταν προσφάτως ο ισχυρός άνδρας την ΝΕΛ, κ. Απ. Βεντούρης, και ο φιλικά προσκείμενος σε αυτόν, κ. Κ. Αγαπητός, κατηγορούσαν τη διοίκηση της HSW ότι ”καλλωπίζει” τα στοιχεία της εταιρίας εις βάρος των μετόχων της!

Υπάρχουν λοιπόν δύο περιπτώσεις: Είτε η HSW αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου για ορισμένους από τους διεκδικητές της, είτε απλά κάποιος ή κάποιοι από αυτούς προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο εκείνον που θα την αγοράσει τελικά να τον κάνουν να ματώσει, μετατρέποντας την πώλησή της σε ”διαγωνισμό ομορφιάς”.

Εμείς κλείνουμε περισσότερο προς τη δεύτερη περίπτωση.

Όπως και να έχει πάντως, για τους άλλους δύο -πλην Λασκαρίδη- το τίμημα δεν μπορεί παρά να έχει όρια (και προϋποθέσεις), καθώς προφανέστατα στηρίζονται σε επενδυτές για τις αυξήσεις που ΘΑ κάνουν.

Υ.Γ.: Ολα αυτά βέβαια είναι και λίγο... βούτυρο στο ψωμί των Μινωϊκών. Είναι ωραία για οποιοδήποτε λόγο να έχεις κόσμο στο ”σαλονάκι” σου για τα μάτια της κάποτε... παραπεταμένης θυγατέρας!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v