Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 16 2013

Η μάχη κλιματιστικών-διακοπών και ευχάριστα νέα για την κινητή

Η μάχη κλιματιστικών-διακοπών και ευχάριστα νέα για την κινητή

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ... 1: Λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι 3 στους 4 Έλληνες «προτίμησαν» να μην πάνε διακοπές και να μείνουν στο σπίτι τους. Αρκετοί εξ αυτών που δεν σάλπαραν για άλλη γη και άλλα μέρη φόρτωσαν όχι το αυτοκίνητό τους, αλλά την πιστωτική τους και προμηθεύτηκαν ένα κλιματιστικό.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η FG Europe, οι πωλήσεις κλιματιστικών της οποίας αυξήθηκαν το πρώτο εξάμηνο σε όγκο κατά 63,80%. Βέβαια, δεν πρέπει να πιστεύει κανείς ότι έγινε το μεγάλο μπαμ στην αγορά. Συνολικά, σε σχέση με πέρυσι οι πωλήσεις σε κλιματιστικά (τεμάχια) ήταν μειωμένες κατά 10,90%.

 

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: Απίστευτο κι όμως αληθινό. Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα απολαμβάνουν από τις χαμηλότερες τιμές τηλεφωνικών κλήσεων στην Ε.Ε.!

Καλά διαβάσατε. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι τιμές στην Ελλάδα είναι από τις φθηνότερες (η 8η πιο φθηνή χώρα) μεταξύ των 28 κρατών μελών της Ε.Ε.

Για να αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι η προσαρμογή προς τα κάτω των τιμών στην Ελλάδα αρκεί να αναφέρουμε ότι η ψαλίδα των τιμών μεταξύ της Λιθουανίας, που είναι η φθηνότερη χώρα, και της Ολλανδίας που είναι η ακριβότερη, μεταφράζεται σε διαφορά της τάξεως του 774%.

Βέβαια, την ώρα που οι Έλληνες απολαμβάνουν χαμηλές χρεώσεις στα κινητά τους, οι τιμές στις πατάτες, στα αναψυκτικά, στο κρέας και στο ψωμί εξακολουθούν να είναι τσιμπημένες. Φυσικά δεν πρέπει να λησμονούμε τους άμεσους και τους έμμεσους φόρους και τους λογαριασμούς των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v