Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2013

Ο ΤΑP, τα παρατράγουδα και το... ΤΕΕ

Ο ΤΑP, τα παρατράγουδα και το... ΤΕΕ

Ακόμη δεν ξεκίνησε καλά-καλά, η διαβούλευση για τα περιβαλλοντικά του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και άρχισαν τα παρατράγουδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου από την Καβάλα, συνεργεία που κατέγραφαν τις ιδιοκτησίες στην περιοχή Φιλίππων δέχτηκαν λεκτικές (για την ώρα) επιθέσεις από κατοίκους, οι οποίοι δεν θέλουν να προσφέρουν τη "δουλεία" που προβλέπεται για την κατασκευή του χαντακιού όπου θα τοποθετηθεί ο αγωγός.

Όπως μαθαίνουμε, οι αντιδράσεις αφορούν κυρίως την περιοχή στα Τενάγη Φιλίππων, όπου οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις είναι υψηλής απόδοσης και οι ιδιοκτήτες τους δεν θέλουν να χάσουν στο ελάχιστο από τις αποδόσεις που έχουν. Το θέμα προκάλεσε παρέμβαση του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος σε σύσκεψη υποσχέθηκε στους κατοίκους ότι ο αγωγός δεν πρόκειται να διέλθει από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Μπορεί μάλλον να έχουν δίκαιο οι τοπικοί φορείς που δεν θέλουν να περάσει ο αγωγός από την περιοχή. Αυτό πάντως που εντυπωσιάζει αρνητικά τον ΧΑΜ είναι η στάση του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Ο πρόεδρός του στη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη χαρακτήρισε προσχηματική τη διαδικασία της διαβούλευσης που έχει ξεκινήσει η εταιρεία του ΤΑΡ. Κάλεσε μάλιστα τους τοπικούς φορείς «να προχωρήσουν σε πιο δυναμικές ενέργειες, πριν να είναι αργά».

Δεν γνωρίζουμε και ούτε και μας ενδιαφέρει τι κομματικό καπέλο φοράει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας. Ωστόσο, ο τρόπος που αντιμετωπίζει ένα έργο με τεράστια εθνική σημασία και κυρίως η καλλιέργεια ανησυχίας στους κατοίκους με την πρόσκληση σε ξεσηκωμό δείχνει ότι μάλλον στραβά αρμενίζουμε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v