Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2006

ΝΟΤΟΣ: Μια προσέγγιση για απλούς... επενδυτές!

Η συνεχής ”εναλλαγή” της τιμής στην οποία κάνει πράξεις η μετοχή της NOTOS μεταξύ των 3,54 και των 3,56 ευρώ, μας υποχρεώνει να επανέλθουμε στο θέμα, για να καλύψουμε και κάποια ερωτήματα αναγνωστών της στήλης.

Μέχρι στιγμής, κι ενώ έχουν περάσει 15 μέρες από την αναγγελία της Δημόσιας Προσφοράς, οι αγοραστές στα 3,56 ευρώ δεν είναι επίμονοι, ήτοι δεν προσπαθούν να ”πάρουν” όλες τις πράξεις.

Αντιθέτως εμφανίζονται κι... εξαφανίζονται, γεγονός που μας βάζει σε υποψίες τόσο για την ”ταυτότητά” τους, (μήπως είναι απλοί ”κερδοσκόποι”;) όσο και για την οικονομική τους επιφάνεια.

Ως τώρα καμία αναγγελία δεν έχει γίνει για την ύπαρξη ποσοστού άνω του 5%, πόσο δε μάλλον πάνω από 10%. Ούτε κάποιος σοβαρός ”διεκδικητής” υψηλότερης τιμής, έχει παρουσιαστεί.

Ούτε έχει εμφανισθεί κάποιος να ανέβει λίγο παραπάνω βρε αδελφέ από τα 3,56 ευρώ, να πάει, ας πούμε, στα 3,60€.

Οπότε μας μένει ο κ. Λαμπρόπουλος (στο μικρό ποσοστό του οποίου αναφερθήκαμε σε προηγούμενο σχόλιο) να λέει ότι η μετοχή ”αξίζει” πάνω από 4 ευρώ, χωρίς όμως να αγοράζει (κατά δήλωσή του) στην κατ’ αυτόν ”φθηνή” τιμή των 3,54-3,56 ευρώ.

Σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε και με το συγκεκριμένο θέμα, της τιμής, αφού καθίσαμε και το ψάξαμε λίγο.

Πριν λοιπόν ξεκινήσουν οι βασικοί μέτοχοι της NOTOS, τις μεγάλες αγορές του Σεπτεμβρίου, η μετοχή βρισκόταν στα 3,10€, ενώ η μέση σταθμισμένη (με τον όγκο συναλλαγών) τιμή του τελευταίου 6μήνου (Μάρτιος-Σεπτέμβριος) προσδιορίζεται περίπου στα 3,2€.

Υπό αυτή την έννοια, η τιμή των 3,54 ευρώ, ενσωματώνει ένα premium της τάξεως του 15% (από το 3,10€) και λίγο πάνω από 10%, σε σχέση με τη μέση τιμή του τελευταίου εξαμήνου.

Εδώ θα μπορούσε να πει κάποιος ”όλα καλά, αλλά μήπως το τελευταίο εξάμηνο η μετοχή είναι υποτιμημένη;”

Σωστή ερώτηση. Ωστόσο, δύο εκθέσεις αναλυτών που βρήκαμε για την εταιρία και είναι σχετικά πρόσφατες, (καλοκαιρινές) δίνουν η μία (HSBC) τιμή στόχο τα 3,4 ευρώ, και η άλλη (Eurocorp) τα 3,6 ευρώ.

Αντίστοιχα, παρατηρήσαμε ότι η ”έκθεση” της Notos Com στο model portfolio της Alpha Finance σταδιακά μειώθηκε κατά πολύ, ενώ στο τέλος Αυγούστου οι αναλυτές της έθεσαν τη μετοχή στην κατηγορία ”υπό αναθεώρηση” επικαλούμενοι πιέσεις στα περιθώρια κέρδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v