Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2006

Τράπεζα Κύπρου: Στις 3 Νοεμβρίου το… δωράκι!

Αυτή την Παρασκευή, 3η Νοεμβρίου, αναμένεται να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου τη διανομή προμερίσματος για την τρέχουσα χρήση.

Πρόκειται για ένα δικαιολογημένο ”δωράκι” προς τους μετόχους, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου έχουν απογειωθεί, ενώ και η τιμή της μετοχής έχει… ακολουθήσει.

Άλλωστε η μεγιστοποίηση της ”αξίας” για τους μετόχους φαίνεται ότι αποτελεί πλέον το επίκεντρο της στρατηγικής του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας.

Ενός συμβουλίου που τώρα εκφράζει εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις και νοοτροπίες απ’ ό,τι στο παρελθόν (υπήρξαν αρκετές αλλαγές στη δομή και την ιεράρχησή του το τελευταίο διάστημα).

Σε συνάντηση με εκπροσώπους του ελληνικού Tύπου στη Μεγαλόνησο, η διοίκηση της τράπεζας είχε την ευκαιρία να παραθέσει τις απόψεις της για μια σειρά από θέματα ”στρατηγικής”.

Όπως προκύπτει, η αντιμετώπιση είναι πολύ περισσότερο ”κοσμοπολίτικη” σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εξαγορών, συμμαχιών και συνεργασιών, τόσο στον ευρύτερο ελληνικό χώρο όσο και γενικότερα, εν συγκρίσει με το πρόσφατο παρελθόν.

Χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη χρονική δέσμευση, από τις δηλώσεις που έγιναν φαίνεται ότι τα ”μάτια” της Τράπεζας Κύπρου είναι για τα καλά στραμμένα προς την αγορά της Ρωσίας και της γύρω από αυτή περιοχής (καθώς η Κύπρος έχει προβάδισμα ”γνωριμιών” και διασυνδέσεων σε αυτές τις χώρες).

Από την άλλη, ΤΙΠΟΤΑ δεν αποκλείεται, εάν και εφόσον ικανοποιείται το κριτήριο του συμφέροντος των μετόχων της…

Σε αυτό το σημείο (του συμφέροντος των μετόχων) τόσο ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, κ. Ηλιάδης, όσο και ο πρόεδρος κ. Ιωάννου ήταν μάλλον… κάθετοι!

Υ.Γ.: Όπως αναμενόταν, οι απαντήσεις για τη συνεχιζόμενη παραμονή της Πειραιώς στο μετοχικό κεφάλαιο της Κύπρου, και μάλιστα με ποσοστό της τάξεως του 9%, δεν έβγαλαν… είδηση.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι η Πειραιώς από τη συγκεκριμένη κίνηση(από την οποία έχει ήδη μεγάλες ”non realised” υπεραξίες) ετοιμάζεται τώρα να πάρει και… προμέρισμα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v