Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 22 2006

ΛΥΜΠ: Εκδοτική κόντρα συμφερόντων... μέσω Κύπρου;

Μια ολίγον… μπερδεμένη ιστορία άρχισε να κάνει τον κύκλο της αγοράς, σε σχέση με τη Δημόσια Προσφορά στη Λυμπέρης (που όπως είναι πανταχόθεν γνωστό, αποσκοπεί κυρίως στην εξαγορά του ποσοστού 30% που κατέχουν οι Ελβετοί της Edipresse Livres, από τον βασικό μέτοχο της εισηγμένης, κ. Αντώνη Λυμπέρη), στην τιμή του 0,85 ευρώ ανά μετοχή.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν κάνουν λόγο για μια κυπριακή (μάλλον off shore) εταιρία, με την επωνυμία Delvil Trading, αναφέροντας ότι μπαίνει ”σφήνα” προτείνοντας στους Ελβετούς της Edipresse την εξαγορά του ποσοστού τους έναντι 1,1 ευρώ ανά μετοχή.

Κι εδώ αρχίζουν τα… περίεργα. Το euro2day επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της Edipresse, κ. Chris Bolton, από τον οποίο και ενημερώθηκε ότι οι Ελβετοί δεν έχουν δεχτεί ως τώρα τέτοια προσφορά.

Αυτό βεβαίως δεν αποκλείεται να γίνει και σήμερα.

Δεν μπορεί άλλωστε να αποτελεί... σύμπτωση ότι οι πληροφορίες περί ”σφήνας” κυκλοφόρησαν λίγο πριν από την -αναμενόμενη- έγκριση της Δημόσιας Προσφοράς της Λυμπέρης από τις αρμόδιες αρχές, που δεν αποκλείεται να δοθεί σήμερα.

Διότι πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ελβετοί εμφανίζονται να έχουν δεσμευτεί (σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή του κ. Λυμπέρη προς την εισηγμένη, η οποία ανακοινώθηκε) να προσφέρουν τις μετοχές τους σε αυτόν, ”διαρκούσης της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης”.

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσες, όμως, είναι οι πληροφορίες της στήλης, που θέλουν πίσω από την κυπριακή εταιρία να βρίσκονται ΕΛΛΗΝΙΚΑ εκδοτικά συμφέροντα και μάλιστα από χώρο ευθέως ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ της Λυμπέρης!

Ρόλο στην υπόθεση (ως σύμβουλος της Delvil) φέρεται να παίζει και η Notos Associates, γνωστή πλέον στον χρηματιστηριακό χώρο.

Κι αυτή η εμπλοκή μάλλον έχει τη σημασία της...

H συγκεκριμένη εταιρία είναι επίσης σύμβουλος του ΕΙΚΟΝ FUND, περί του οποίου έμαθε η Σοφοκλέους, τόσο από την επένδυσή του στη VETERIN όσο και από την απόκτηση μικρού ποσοστού (περίπου 1,6%) στη Notos Com.

Πρόσωπο-κλειδί στη Notos Associates είναι ο κ. Βασίλης Κέρτσικωφ, ενώ ρόλο διαχειριστών κατέχουν οι κ. Αρ. Δοξιάδης, κ. Παπαλεξίου και... last but not least, o κ. Κ. Γραφιαδέλης.

Υ.Γ.: (Άσχετο αλλά μας περιορίζει ο άτιμος ο χώρος) Ούτε μια μέρα δεν μπορεί να λείψει ο Βασίλης Βαλαμβάνος από τις επάλξεις του ”Εγερτηρίου” κι αρχίζει η... γκρίνια των καθημερινών αναγνωστών. Μην ανησυχείτε, αγαπητοί, η απουσία θα είναι ολιγοήμερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v