Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 25 2002

Οι ...”απρόθυμοι” επενδυτές και η ΑΕΕΧ της ΑΤΕ

Πήρε... αμπάριζα η υπηρεσία του Χρηματιστηρίου και ρωτά τις εταιρίες για τις χρήσεις των κεφαλαίων και τα επενδυτικά προγράμματα που είχαν εξαγγείλει (οι απαντήσεις πολλών εταιριών μπορούν να βρεθούν στη σελίδα των χρηματιστηριακών ανακοινώσεων του euro2day.gr).

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις αφορά στην Αγροτική Τράπεζα. Η οποία, αφού δηλώνει ότι εξακολουθεί να... αναμένει την άδεια της Τ.τ.Ε. για να ιδρύσει εταιρία επιχειρηματικών συμμετοχών (αγγλιστί Venture Capital), τονίζει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία εταιρίας επενδύσεων χαρτοφυλακίου (ΑΕΕΧ), καθώς δεν βρίσκει...πρόθυμους ιδιώτες επενδυτές να συμμετάσχουν σε ποσοστό 33%, όπως απαιτεί η άδεια που της έχει ήδη δώσει η Τ.τ.Ε. !!

Ετσι λοιπόν, προσανατολίζεται (κατόπιν λέει και σχετικής απόφασης του δ.σ.) στη συμμετοχή της σε ήδη υφιστάμενη ΑΕΕΧ!!!

Ποιός θα είναι άραγε ο ”τυχερός”; Διότι πλέον από ΑΕΕΧ υπάρχει...πληθώρα. Γέμισε ο κόσμος. Πρόθυμοι ιδιώτες επενδυτές δεν βρίσκονται.... Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και οι .... ”δημόσιοι” επενδυτές.

Υ.Γ. Αν ενθυμούμαι καλώς, κάπου πήρε το μάτι μου συμμετοχή εταιριών του ομίλου ΑΤΕ σε ”ήδη υφιστάμενες” ΑΕΕΧ, με όχι και τόσο ελπιδοφόρα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα επενδυτική δραστηριότητα. Λέτε να ...ενισχύσουν τη συμμετοχή τους;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v