Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 27 2014

Κύπρος: «Πλούσιοι» σε χρόνο ρεκόρ οι νέοι τραπεζίτες!

Κύπρος: «Πλούσιοι» σε χρόνο ρεκόρ οι νέοι τραπεζίτες!

Η Ελληνική είναι η μόνη από τις μεγάλες κυπριακές τράπεζες, στην οποία όχι μόνο δεν κουρεύτηκαν οι καταθέσεις των πελατών της, αλλά επίσης οι πρόσθετες κεφαλαιακές της ανάγκες καλύφθηκαν στο σύνολό τους από ιδιώτες.

Αξιοπρόσεκτο είναι μάλιστα πως οι ιδιώτες που πρόσφατα τοποθέτησαν τα κεφάλαιά τους (το fund της Third Point, η εταιρεία Wargaming και η εισηγμένη στο ΧΑΚ εταιρεία επενδύσεων Δήμητρα) καταγράφουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αξιοζήλευτες αποδόσεις.

Και αυτό γιατί απέκτησαν τις νέες μετοχές της Ελληνικής προς 0,05 ευρώ και αυτές έκλεισαν την Παρασκευή που μας πέρασε στα 0,086 λεπτά (+70%).

Έτσι, η Δήμητρα που κατέβαλε 20 εκατ. μετρητά για να αποκτήσει 400,4 εκατ. μετοχές της Ελληνικής βλέπει σε διάστημα περίπου ενός μήνα η τοποθέτησή της να αποτιμάται γύρω στα 34 εκατ. ευρώ!

Το αξιοπρόσεκτο επίσης είναι πως η Δήμητρα (από τους λίγους τίτλους του ΧΑΚ με κάποια «αξιοπρεπή» εμπορευσιμότητα) διαπραγματεύεται στο ταμπλό της Κοινής Πλατφόρμας με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση λίγο κάτω από τα 70 εκατ. ευρώ, όταν η καθαρή αξία του χαρτοφυλακίου της στις 31/12/2013 υπερέβαινε τα 150 εκατ. ευρώ (discount γύρω στο 55%)!

Πέρα από την τοποθέτηση στην Ελληνική Τράπεζα, οι κυριότερες θέσεις στο χαρτοφυλάκιο της Δήμητρας ήταν 53 εκατ. καταθέσεις και 46,2 εκατ. ακίνητα σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Υ.Γ.: Παράγοντες της κυπριακής χρηματιστηριακής αγοράς δεν θέλουν να ακούσουν το ενδεχόμενο μη επαναδιαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στο «πάτωμα» του ΧΑΚ.

Η κατάθεση του σχετικού ενημερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει αργήσει και δεν είναι τυχαία η προειδοποίηση της Επιτροπής πως αν οι διαδικασίες δεν τηρηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα, η μετοχή κινδυνεύει με οριστική διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v