Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 8 2006

INTRALOT: Το... ”μυστήριο” της Τουρκίας

Συντόμως αναμένεται ότι θα… εξιχνιαστεί το ”μυστήριο” σε σχέση με την τελευταία δικαστική εμπλοκή του ”στοιχήματος” στην Τουρκία, θέμα που ενδιαφέρει ”σφόδρα” και τη δική μας Intralot.

Από χθεσινή ανακοίνωση της Turkcell προς το τουρκικό χρηματιστήριο (σ.σ. η Turkcell και η Intralot μετέχουν από κοινού στην εταιρία Inteltek που έχει τη διαχείριση του συστήματος) προκύπτει κατ’ αρχήν ότι την όλη υπόθεση του διαγωνισμού καλείται να εξετάσει -υποχρεωτικά πλέον- η Αρχή Κρατικών Διαγωνισμών της Tουρκίας.

Η οποία, σημειωτέον, είχε δηλώσει ”αναρμόδια” το 2003, υποστηρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν εμπίπτει στον νόμο περί κρατικών προμηθειών.

Το δικαστήριο, όμως, έκρινε διαφορετικά προχθές, κι έτσι αντί να εξετάσει την αίτηση ακυρότητας για την κατοχύρωση του διαγωνισμού στην Ιnteltek το ίδιο, ουσιαστικά την ”ανέπεμψε” στην Αρχή Κρατικών Διαγωνισμών.

Ως φαίνεται η εξέλιξη αυτή δεν είναι καθόλου σύμφωνη με τα συμφέροντα της Inteltek, γι’ αυτό και η Turkcell έσπευσε ήδη από χθες να την ανακοινώσει στο τουρκικό χρηματιστήριο (τυπικότατοι οι Τούρκοι), αλλά και να επισημάνει επίσημα ότι η Inteltek θα υποβάλει έφεση στη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση.

Προφανώς πληρέστερη ενημέρωση για τη συγκεκριμένη απόφαση και τη σημασία της, με βάση την τουρκική νομοθεσία, τα ”ντεσού” της οποίας δεν είναι γνωστά στη χώρα μας (με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον εκεί υφιστάμενο νόμο περί Κρατικών Προμηθειών), μπορεί να προσφέρει η Intralot, ως μέτοχος της Inteltek.

Και είμαστε σίγουροι ότι θα σπεύσει να το πράξει.

Υπάρχουν, για παράδειγμα, ερωτήματα ακόμη και όσον αφορά στο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θα πρέπει να λάβει πλέον θέση επί της αίτησης ακυρότητας του διαγωνισμού (ενδεχομένως και ανεξάρτητα από την εκδίκαση της έφεσης;) η Κρατική Αρχή Διαγωνισμών της Τουρκίας.

Το καλό πάντως είναι ότι μέχρι στιγμής η διεξαγωγή του ”στοιχήματος” συνεχίζεται κανονικά, όπως επισήμανε και στην ανακοίνωσή της η Turkcell.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v